12.03.2003, 23:00

Podľa ruského ministra zahraničných vecí Igora Ivanova by agresívny postoj Washingtonu mohol uvrhnúť kľúčový nukleárny pakt do hlbokej krízy. (TASR)
Británii hrozí podobný teroristický útok, k akému došlo vlani na indonézskom ostrove Bali. Cieľom teroristov môže byť nočný klub alebo iné verejné priestranstvo plné ľudí, varuje britský odborník na terorizmus. (TASR)
Filipínska polícia včera oznámila, že zadržala údajného moslimského radikála, ktorý plánoval zaútočiť na ciele v metropole Manila, ak dôjde k útoku na Irak vedenému Spojenými štátmi. (TASR)
Reklamná kampaň podnikateľa Jimmyho Waltera, zakladateľa a prezidenta Walden Three, sa dožaduje impeachmentu Colina Powella, ukončenia amerického pochodu k vojne. (TASR)
Súčasťou teroristickej organizácie Al-Kajdá je aj oddiel žien podliehajúcich Usámovi bin Ládinovi, pripravujúci sa na samovražedné atentáty vo viacerých štátoch, predovšetkým však v USA. Napísali to saudskoarabské noviny Ašark al-Awsat, ktoré priniesli dlhý rozhovor so šéfkou ženskej organizácie Al-Kajdy Um Usámovou. (TASR)
Poľský prezident Aleksander Kwašniewski včera vyhlásil, že existujúca rezolúcia BR OSN o Iraku poskytuje dostatočné krytie pre vojenský zásah, ak Bagdad nepristúpi k plnému odzbrojeniu. (TASR)
Sily OSN dozerajúce nad iracko-kuvajtskou hranicou včera oznámili, že dočasne odvolávajú pozorovateľov z odľahlých častí demilitarizovanej zóny, ktorú by museli prekročiť americkí vojaci v prípade útoku na Irak. (TASR)
Námestník ruského ministra zahraničných vecí Georgij Mamedov včera v Tokiu vyhlásil, že jeho krajina by sa rada vyhla použitiu veta pri hlasovaní o rezolúcii OSN, dávajúcej Iraku lehotu na odzbrojenie do 17. marca. (TASR)
Komisár Európskej únie (EÚ) pre rozšírenie Günter Verheugen povedal, že neúspech rozhovorov o zjednotení ostrova Cyprus, poškodí snahu Turecka stať sa členom EÚ. (SITA)
Americké ministerstvo obrany včera oznámilo, že v rámci príprav na možný vojenský zásah v Iraku mobilizovalo ďalších 12-tisíc záložníkov. (TASR)
Nemecká polícia môže odpočúvať telefóny novinárov, ak vyšetruje závažné trestné činy. Rozhodol o tom včera Spolkový ústavný súd. (TASR)
Irán nebude súhlasiť s prísnejšími inšpekciami svojho jadrového programu, kým západné krajiny nezrušia sankcie namierené proti tomu, aby Teherán predával technológie s "dvojakým" použitím. (TASR)
Američanmi vedená invázia do Iraku prebudí Arabov a moslimov a napokon povedie k deštrukcii Izraela a k ukončeniu americkej hegemónie v regióne, uviedol v utorok vodca proiránskej libanonskej milície Hizballáh, šejk Hasan Nasralláh. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
05. október 2024 23:23