StoryEditor

Krátke správy

16.12.2002, 23:00

Britskí zbrojní experti objavili v správe o zbrojnom programe a vojenskom arzenáli Iraku medzery, ktoré by mohli byť podľa vládnych kruhov v Londýne dôvodom na vojenský útok. (TASR)
Biely dom uviedol, že Iraku nedá druhú šancu na opravu a doplnenie chýb, prípadne medzier v jeho deklarácii o zbrojnom programe a vojenskom arzenáli. (TASR)
Z prístavu v Jokosuke vyplával včera prvýkrát japonský torpédoborec Kirišima do Indického oceánu, kde sa zapojí do medzinárodného boja proti terorizmu. (TASR)
Nórsky premiér Kjell Magne Bondevik sa domnieva, že ďalšie prístupové referendum jeho krajiny do Európskej únie sa uskutoční niekedy medzi rokmi 2005 až 2010. V Nórsku sa v uplynulých 30 rokoch takéto referendum uskutočnilo už dvakrát. (TASR)
Indický súd včera uznal vinnými štyroch ľudí z účasti na útoku na parlamentný komplex v Naí Dillí, ktorý v decembri minulého roku takmer rozpútal vojnu s Pakistanom. Trom hrozí trest smrti. (TASR)
Vedúci delegácie Bezpečnostnej rady OSN, nórsky veľvyslanec Peter Kolby na záver informačnej návštevy Kosova vyhlásil, že v provincii došlo k pokroku. Dodal však, že o zmene spôsobu riadenia OSN spravovaného protektorátu sa neuvažuje. (TASR)
Zbrojní inšpektori OSN začali v Iraku viesť sériu pohovorov s cieľom získať informácie o vedcoch, ktorí sa v minulosti zúčastňovali na výrobe irackej jadrovej bomby. (TASR)
Skrýšu rakiet zem -- vzduch objavili americké jednotky pri operáciách na juhu Afganistanu. Podľa včerajších informácií v súvislosti s prípadom už zadržali aj dvoch podozrivých. Rakety boli podobného typu ako tie, čo minulý mesiac v Keni neúspešne vypálili na štartujúce izraelské lietadlo. (TASR)
Doprave v Prahe sa včera opäť uľavilo. Dopravný podnik otvoril ďalších šesť staníc metra na trase B, ktoré zaplavila voda počas rozsiahlych augustových povodní. (TASR)
Americké a britské vojenské lietadlá útočili včera už tretí deň po sebe na pozície protivzdušnej obrany na juhu Iraku. Nálety sú podľa armády USA reakciou na pokusy o zostrelenie strojov dohliadajúcich na "bezletovú" zónu. (TAR)
Najvyšší srbský súd odmietol včera žalobu Demokratickej strany Srbska (DSS) prezidentského kandidáta Vojislava Koštunicu týkajúcu sa údajného volebného podvodu. (TASR)
Európska únia a Severoatlantická aliancia včera podpísali spoločné vyhlásenie o budúcej spolupráci pri vojenských nasadeniach. Robertson dodal, že ponuka EÚ prevziať misiu SFOR v Bosne bude čo najskôr preskúmaná. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. október 2024 11:13