12.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Predseda Európskej komisie José Manuel Barroso včera vyzval britské predsedníctvo na ďalšie zníženie britského rabatu s cieľom dosiahnuť dohodu o rozpočte EÚ na roky 2007 -- 2013. (TASR)

Veľvyslanec USA v Pakistane Ryan Crocker neverí, že Usáma bin Ládin stále riadi Al-Kajdú. Práve naopak, myslí si, že táto teroristická sieť má vážne problémy. (TASR)

Dosiaľ neznáma skupina sa včera prihlásila k zodpovednosti za vraždu protisýrsky orientovaného libanonského poslanca a novinára Džibrána Tuaního. Skupina Bojovníci za jednotu a slobodu Levanty zaslala agentúre Reuters faxom vyhlásenie, v ktorom avizuje podobné akcie proti všetkým odporcom arabskej nadvlády v Libanone. (TASR)

Francúzsko včera počas zasadnutia Rady pre všeobecné záležitosti a vonkajšie vzťahy zablokovalo rozhodnutie udeliť Macedónsku štatút kandidátskej krajiny. Svoj postoj odôvodnilo potrebou rozsiahlejšej diskusie o ďalšom rozširovaní únie, ktorá sa má uskutočniť na budúci rok. (TASR)

Špeciálny súd pre vojnové zločiny v Belehrade včera odsúdil 14 obžalovaných z popráv chorvátskych zajatcov na usadlosti Ovčara pri Vukovare v novembri roku 1991. (TASR)

K úhynu domácej hydiny došlo včera v dvoch mestách a 19 dedinách na ukrajinskom polostrove Krym, informovali zdravotnícke úrady. Naznačuje to šírenie vtáčej chrípky v regióne, hoci oficiálne zatiaľ potvrdili ochorenie len v deviatich dedinách. (TASR)

Uzbekistan, ktorý nariadil USA stiahnuť sa z jeho kľúčovej leteckej základne pre ich kritiku májového vládneho zákroku proti demonštrantom v Andižane, včera oznámil, že privíta zotrvanie jednotiek nemeckej armády vo svojej krajine. (TASR)

Ukrajina môže zaviesť asymetrické vojensko-politické opatrenia ako odpoveď voči novému prístupu Ruska k ekonomickým vzťahom s touto krajinou, najmä jeho plánom prehodnotiť ceny zemného plynu, informovala včera ruská agentúra Ria-Novosti. (TASR)

Ruský prezident Vladimir Putin na včerajšom ustanovujúcom zasadaní nedávno zvoleného čečenského parlamentu prisľúbil znovu vybudovať vojnou zničenú metropolu Groznyj a zároveň vyzval úrady na boj proti bezuzdným únosom. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. október 2024 10:20