StoryEditor

Nový systém Windows Server 2003

14.05.2003, 00:00

Spoločnosť Microsoft uviedla na slovenský trh nové riešenie Windows Server 2003. Medzi prvých zákazníkov, ktorí tento nový systém nasadili, patria Pozemkový fond ČR, Český Telecom a Online encyklopedia www.coto.je. Nové riešenie predstavuje integrovanú serverovú platformu umožňujúcu zákazníkom zlepšiť efektivitu využitia výpočtovej techniky, zvýšiť produktivitu jej užívateľov a vytvárať pohodlnejšie, výkonnejšie a rýchlejšie aplikácie ako predtým. Prostredníctvom novej platformy Windows Server 2003 môžu zákazníci prepojiť aplikácie, siete a webové služby využívajúce nové technológie .NET (od pracovných skupín po dátové centrá), zároveň lepšie zhodnotiť momentálne investície do výpočtovej techniky a znížiť celkové náklady na jej prevádzku. Na vývoji Windows Server 2003 sa tri roky podieľalo 10 000 vývojárov a testovačov a použitých bolo 50 miliónov riadkov kódu.
Spolu so systémom Windows Server 2003 spoločnosť Microsoft ponúkla aj produkty Visual Studio .NET 2003 a SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit). Táto trojica vytvára nový štandard firemných produktov. Predstavuje integrovanú spolupracujúcu infraštruktúru, ktorá ponúka najvyšší výkon, škálovateľnosť a spoľahlivosť požadovanú obmedzenými rozpočtami oddelení informačných technológií všetkých spoločností.
"Organizácie v súčasnosti už nezvyšujú prostriedky vynakladané na informačné a komunikačné technológie, a preto najväčšiu prioritu získava znižovanie nákladov na prevádzku a správu informačných technológií. Systém Windows Server 2003, ako najdôležitejší serverový produkt spoločnosti Microsoft, ponúka dvakrát väčší výkon na rovnakom hardware, čo zákazníkom umožňuje väčšie zhodnotenie doterajších investícií s nižšími nárokmi, napríklad na počet serverov," hovorí Róbert Šimončič, generálny riaditeľ Microsoft Slovakia, s. r. o. "Produkty Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 a SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit) sú základnými kameňmi stratégie spoločnosti Microsoft pre firmy a tvoria podstatu implementácie integrovaných nákladovo efektívnych riešení, ktoré prepájajú informácie, ľudí, systémy a zariadenia."
Windows Server 2003 a Visual Studio .NET 2003 boli navrhnuté tak, aby umožňovali zákazníkom navrhovať, vyvíjať, zavádzať a používať výkonnejšie aplikácie, ktoré spĺňajú požiadavky na ich podnikanie. Pretože obidva produkty podporujú na štandardoch založené aplikácie a umožňujú nadobudnúť predtým nedosiahnuteľnú úroveň integrácie softvéru, vývojári vytvárajú dvojnásobne výkonné aplikácie za polovičný čas v porovnaní s ich doterajšou aplikačnou platformou.
"V našom podnikaní, kde je rýchly a spoľahlivý tok informácií absolútne nevyhnutnou podmienkou úspechu, rozhodli sme sa vybudovať nový výpočtový systém na platforme Windows Server 2003," uviedol David Lester, riaditeľ oddelenia informačných technológií londýnskej burzy (London Stock Exchange). "Pružný vývoj aplikácií, možný vďaka sade Visual Studio 2003, nám pomáha hľadať a nachádzať nové spôsoby poskytovania informácií v reálnom čase a na veľmi spoľahlivom základe."
Systém Microsoft Windows Server 2003 predstavuje úplnú, integrovanú a zabezpečenú infraštruktúru navrhnutú tak, aby zákazníkom umožňovala znížiť náklady a zároveň zvýšiť efektivitu výpočtových operácií. Vďaka svojmu základu v systémoch radu Windows 2000 pomáha táto nová serverová platforma rozširovať využitie súčasných prostriedkov a zároveň vytvárať piliere novej generácie prepojených aplikácií, ktoré zvyšujú produktivitu podnikania. Systém Windows Server 2003 tvorí podstatu nového radu produktov Microsoft Windows Server System, ktoré predstavujú integrovanú serverovú infraštruktúru na tvorbu, zavádzanie a prevádzkovanie aktívnych obchodných riešení.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. október 2024 13:09