StoryEditor

Microsoft ukázal novinku. Mobilnú verziu Office

14.06.2013, 15:03
Mobilná verzia je zatiaľ dostupná len pre iPhone a nie je pre každého.

Po mesiacoch popierania Microsoft v Apple App Store zverejnil aplikáciu Microsoft Office. Mobilná verzia Office je zatiaľ dostupná len pre iPhone a nie je pre každého - vyžaduje predplatné služby Office 365.

Spoločnosť dnes zverejnila Microsoft Corporation 's Office Mobile for Office 365 subscribers.

Názov aplikácie v angličtine prezrádza dve veci - aplikácia je dostupná len pre zákazníkov v USA, ktorí si zaobstarali službu Office 365 pre domácnosti alebo firmy. Rozšírenie do ďalších 136 krajín v 27 jazykoch sa plánuje už na budúci týždeň.

Microsoft Office na iPhone

Office pre iPhone podľa dostupných snímok obrazovky pripomína mobilnú verziu Office dostupnú v telefónoch so systémom Windows Phone. To je pravdepodobne dôvod, prečo chýba verzia pre iPad - znamenalo by to totiž náročnejší prevod aplikácie tak, aby využila väčšiu plochu obrazovky.

Microsoft pri mobilnom Office zachoval ovládanie z Windows Phone a hlavne synchronizáciu s úložiskom SkyDrive, ktoré je súčasťou Office 365.

Obmedzené možnosti tiež znamenajú, že tlačový hovorca Microsoftu v októbri použil správne slová, keď hovoril o nepresnosti informácií, že sa niečo podobné pripravuje, stále sa totiž čaká na plnohodnotný Office pre tablety s iOS a Androidom, ktorá by ponúkla funkcie porovnateľné s verziou pre Windows a Windows RT.

Pre Microsoft je uvoľnenie aj orezaná verzie pre iOS (o verzii pre Android nie sú k dispozícii žiadne informácie) ďalší argument pre využívanie Office formou predplatného, ktoré domácim užívateľom ponúka možnosť používať Office z pätice zariadení naraz.

ihned.cz

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 09:28