StoryEditor

Neviete, čo zjesť? Prezradí vám to náramok (foto)

26.05.2012, 00:00
Autor:
stl, amistl, ami
Koncept stravovacieho náramku vám napovie, čo si kúpiť na jedenie podľa vašich preferencií.

Určite si často kladiete otázku, aké potraviny kúpiť, aby ste si z nich mohli „vykúzliť“ zaujímavé jedlo. Málokto sa pri nákupe potravín zamýšľa nad vecami, ako je krajina pôvodu produktov, alebo prečo niečo veľmi chutné môže byť práve škodlivé pre ľudské telo. Náš súčasný potravinový systém často prináša množstvo problémov. Odteraz však príprava jedla môže mať aj zábavnú formu.



Stravovací informátor funguje ako malý zázrak, ale neposkytuje konečné riešenie na všetky stravovacie problémy. Jeho unikátnou vlastnosťou je špeciálne zabudovaná pamäť SMA (Shape Memory Alloy).  Má tvar náramku, ktorý sa upevní na zápästie svojho používateľa pred nákupom v potravinách. Jeho zaujímavou schopnosťou je prihlásiť sa do profilu jednotlivého používateľa a synchronizovať jeho stravovacie správanie, medzi ktoré patria položky ako nákupné preferencie, zoznam často nakupovaných potravín, ako aj potravinové alergie užívateľa a ďalšie položky.



Systém je dokonca naprogramovaný tak, aby presne lokalizoval používateľov obľúbený výrobok. Dokáže vypočítať aj nákupnú trasu, podľa jeho nákupných zvykov. Stravovací informátor dokáže vyriešiť časť problémov za používateľov. Zatiaľ je však vo fáze konceptu.

itechfuture.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
21. september 2024 14:22