Členovia britskej rockovej kapely Oasis rytmický gitarista Gem Archer, hlavný gitarista Noel Gallagher, basgitarista Andy Bell a hlavný spev Liam Gallagher. FOTO: Reuters
StoryEditor

Rysuje sa návrat Oasis? Bratia Gallagherovci naznačujú, že by mohli obnoviť legendárnu kapelu

26.08.2024, 14:04
Autor:
ČTKČTK

Kapela Oasis vznikla v roku 1991 a v polovici 90. rokov patrila medzi najpopulárnejšie hudobné zoskupenia na svete.

Bratia Liam a Noel Gallagherovci naznačujú na sociálnych sieťach, že by mohli znovu hrať spoločne pod značkou kapely Oasis. Píšu to dnes tlačové agentúry a britské médiá. Známa rocková kapela sa rozpadla v roku 2009 pre ostré spory medzi súrodencami. Podľa bulvárnej tlače by obnovené teleso mohlo odohrať niekoľko koncertov v Británii.

Bratia v noci na dnes zverejnili na sociálnej sieti krátky odkaz: 27.08.24 - 8am. Podľa agentúry AFP a ďalších médií to môže naznačovať, že v utorok oznámi obnovenie kapely Oasis. Tá tento týždeň oslavuje 30 rokov od vydania prvého štúdiového albumu Definitely Maybe.

Ďalší náznak zblíženia medzi súrodencami médiá vidia v nedeľňajšom vystúpení Liama Gallaghera, ktorý venoval pieseň kapely Oasis Half The World Away svojmu bratovi.

Už v nedeľu bulvárny denník The Sunday Times napísal, že ak zmier medzi bratmi vydrží, mohli by budúci rok odohrať niekoľko koncertov v Londýne a v Manchestri. Denník citoval špekulácie, podľa ktorých existujú rezervácie na niekoľko termínov na londýnskom štadióne Wembley, ktorý má kapacitu zhruba 90-tisíc divákov.

Dlho trvajúce napätie medzi súrodencami vyvrcholilo v lete 2009. V auguste toho roku po divokej hádke v zákulisí pred parížskym koncertom na festivale Rock en Seine musel manažér kapely vystúpenie zrušiť. Noel následne ohlásil, že skupinu opúšťa, pretože už nemôže ďalej so svojím mladším súrodencom spolupracovať.

Kapela vznikla v roku 1991 a v polovici 90. rokov patrila medzi najpopulárnejšie hudobné zoskupenia na svete.

01 - Modified: 2024-03-27 09:40:02 - Feat.: - Title: Liam Gallagher, Halsey, Janelle Monáe, Skrillex, Tom Odell: Sziget zverejnil nové mená tohtoročného festivalu 02 - Modified: 2019-01-03 08:24:33 - Feat.: - Title: Pohoda 2019: Do Trenčína zavíta Liam Gallagher, jeden z najznámejších hlasov v histórii
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. august 2024 14:05