StoryEditor

Lenny Kravitz ,,nakopol" bratislavské leto

25.06.2008, 00:00

Po búrke. V okolí petržalského štadiónu Artmedia sa vznášalo napätie. Bude, alebo nebude pršať? To bola otázka, ktorá zamestnávala mysle fanúšikov vyčkávajúcich na svoju hviezdu. Hoci, ako organizátori a manažéri sľubovali, koncert sa bude konať za každých okolností, aj v prípade prírodných katastrof. Žiadne katastrofy však nehrozili.
Večer plný hviezd
Krátko po siedmej sa na pódiu ukázala domáca koncertná stálica, skupina Para. Typickú zostavu však tento raz dopĺňali Michal Kaščák a Braňo Jobus. Hoci Para hrala málo, odohrala svoju časť veľkého večera tak, ako sa na slovenskú formáciu patrí.
Po nej nastúpilo na pódium americké zoskupenie okolo Ryana Teddera, ktoré sa Bratislave predstavilo prvýkrát. Atmosféra sa už vtedy začínala stupňovať. OneRepublic, nováčikovia na európskej hudobnej scéne, slovenskému publiku predstavili svoj debut Dreaming Out Loud, pričom nezabudli ani na svoje najväčšie rádiové hity Apologize a Stop and Stare. A hoci Ryan Tedder, spevák a "hlava" skupiny na pódium dokrivkal, nijako to neochromilo jeho spev. Ten bol kvalitný, čistý a presvedčivý. A tak sa opäť raz potvrdilo, že producentský guru Timbaland si za svoje "obete" vyberá naozaj kvalitných umelcov, a je naozaj neomylný.
Dokonalá šou
Ľudia už netrpezlivo vyčkávali na hviezdu večera. Tá sa na pódiu zjavila niečo po deviatej. Čakať sa však oplatilo. Ako prvú zvolil pieseň Bring It On z posledného štúdiového albumu It Is Time For A Love Revolution. Pravý rockenrol a la Lenny Kravitz už prúdil davom. Kvalitný zvuk, saxofón, gitary, vokalisti a výborná doprovodná kapela. Tieto elementy robili z vystúpenia hviezdy večera od prvého momentu vynikajúci hudobný zážitok.
Dokonale výber piesní na playlist potvrdil aj "dvojkou" My Mama Said. Vynikajúcu hudobnú atmosféru dotvárala vkusná svetelná šou. Ako tretiu ponúkol Kravitz bratislavskému publiku pieseň Dig In z albumu Lenny, ktorou svojou šou naozaj "nakopol" do obrátok aby hneď nato zaspieval o láska v piesni Love Love Love. Milovníci gitár si prišli na svoje nielen počas hendrixovských gitarových sól. Do každej jednej piesne dokázal vložiť množstvo energie. Lenny Kravitz nechal vyniknúť aj sprievodnú skupinu. Saxofonové sóla boli síce v záplave rockenrolu únavnejšie, nedalo sa však poprieť, že saxofonista bol viac ako výborný. Kravitz Bratislave ukázal aj svoju hudobnú zručnosť -- počas večera vystriedal niekoľko hudobných nástrojov, neprestajne improvizoval. Čerešničkou bola pieseň I'll Be Waiting, ktorú Kravitz odohral za pianom. Aj tu si dovolil zaimprovizovať.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 15:27