StoryEditor

SaLon nové výstavy

20.12.2006, 23:00

Sylvia Jokelová: FRAU.HAUS
Dizajn štúdio ÚĽUV
Bratislava 12. 12. 2006 -- 19. 1. 2007
V roku 2003 predstavila dizajnérka a šperkárka Sylvia Jokelová v Dizajn štúdiu ÚĽUV kolekciu dizajnérskych produktov, ktorú provokatívne nazvala Dizajn od šporáka. Dnes prichádza s novým konceptom -- ženské ručné práce, domáce majstrovanie a hľadanie úlohy ženy v dizajne však stále sú predmetom jej záujmu. Na výstave uvidíte napríklad čiernu kolekciu pre "zlé dievčatá" uháčkovanú podľa predlôh zo starej známej Dorky (vzor ročník 1975). Alebo lampu "Vyši svoj názor!", vyzývajúcu demonštrovať používateľovu zručnosť.

Komunikácia.2007
Slovenské národné múzeum
Bratislava 15. 12. 2006 -- 18. 2. 2007
Výstava predstavuje interaktívnu prezentáciu, kde je dovolené nielen sa dotýkať, ale taktiež sa hrať, hovoriť, smiať sa, rozprávať, diskutovať. Svojím interaktívnym prístupom podporuje tvorivosť a predstavuje netradičné učebné pomôcky. Formou interaktívnych hier, prednášok alebo diskusií budú návštevníci spoznávať históriu reči a jazyka, súčasné a budúce formy komunikácie (tradičné alebo založené na informačných technológiách) a nástroje komunikácie.

František Turcsányi: Mo(no)ment
Galéria u anjela
Kežmarok 16. 12. 2006 -- 18. 1. 2007
František Turcsányi pochádza z Hniezdneho (okres Stará Ľubovňa). Zaujímavosťou je to, že nie je profesionálny maliar. Pracuje ako zverolekár. O maľbu sa začal zaujímať najmä počas niekoľkoročného pobytu v Líbyi. "V Afrike som bol so svojou manželkou, ktorá tam pracovala ako lekárka. Ja som trénoval nezamestnanosť. Svoj voľný čas som si krátil maľovaním na hocičo, čo mi prišlo pod ruky. Mal som minimálne možnosti na kúpu farieb či plátna. Preto som musel často improvizovať. Riešil som to tak, že som maľoval na všelijaké lodné škatule, na dosky z lodných škatúľ, na lekárske plášte alebo na vrecia od múky či ryže. Pôvodná textúra vynikla a z núdze cnosť priniesla často lepšie ovocie," spomína autor.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 13:36