StoryEditor

Homer Simpson verzus Pán Božský

11.06.2007, 00:00
Slávne seriály mieria do kín -- medzi nimi aj Simpsonovci aj Sex v meste.

Stalo sa už takmer pravidlom, že to, čo žne úspechy na televíznych obrazovkách, objaví sa skôr či neskôr aj na filmovom plátne. Hoci filmová podoba každému seriálu nesvedčí. Stačí slabšia zápletka, výmena hercov či zlé načasovanie a z televízneho hitu sa môže stať filmový prepadák.
Júl ovládnu Simpsonovci
Neúspech však určite nehrozí rodinke Simpsonovcov, ktorá do kín príde so svojím prvým celovečerným filmom 27. júla. A to aj napriek tomu, že na televíznej obrazovke debutoval seriál ešte v roku 1989. Momentálne teda beží jeho osemnásta sezóna, čo Simpsonovcom prinieslo titul najdlhšie vysielaný sitcom v histórii. Za ten čas stihli Homer, Bart, Lisa, Maggie a Marge zozbierať 23 cien Emmy a zarobiť vyše 2,5 miliardy dolárov. Vysoký zisk očakávajú tvorcovia aj od filmu. A pre každý prípad už teraz do médií vypúšťajú rôzne verzie príbehu, aby film vzbudil čo najväčšiu pozornosť ešte pred premiérou. Hlavná zápletka sa bude krútiť vraj okolo istej ekologickej katastrofy, ktorú zapríčiní, kto iný, ako Homer Simpson.
Dallas či Baywatch? Možno nič
Kým plagáty upozorňujúce na premiéru Simpsonovcov číhajú už takmer na každom rohu, okolo avizovaného filmu Dallas, podľa hitu televíznych obrazoviek 70. rokov, sa zaťahujú mračná. Pôvodne avizované hviezdne mená ako Jennifer Lopez, Luke Wilson či Shirley McLaine totiž od projektu napokon ustúpili a prepísaný musel byť aj pôvodný scenár - nezabodoval totiž u "pokusných" divákov. Produkcia sa zhodla, že potrebuje viac vtipu. Zmena nastala aj na režisérskej stoličke - režiséra Pravej blondínky Roberta Luketica vystriedala Gurinder Chadha (Blafuj ako Beckham). Zatiaľ zostávajúcim je meno Johna Travoltu, ktorý má hrať J. R. Ewinga. Ozývajú sa však hlasy, ktoré pochybujú o tom, že sa film vôbec niekedy nakrúti. A podobný osud stíha aj film podľa seriálu Baywatch, ktorý po špekuláciách o hereckom obsadení uviazol na mŕtvom bode.
Zelená pre Sex v meste
V posledných mesiacoch fanúšikovia pozorne sledovali aj diskusiu okolo rozhodnutia, či sa nakrúti film podľa seriálu Sex v meste. Pre tvorcov bol totiž kľúčovým súhlas štyroch hlavných predstaviteliek - Sarah Jessicy Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis a Cynthie Nixon. A ten konečne prišiel. Hoci niektoré zdroje uvádzajú, že herečky chceli ísť do projektu už od začiatku. Podľa Sarah Jessicy Parker, ktorá hrala Carrie Bradshawovú, je teraz na film ten správny čas. Od posledného dielu seriálu uplynuli už tri roky, no publikum sa od príbehov štyroch Newyorčaniek stále nevie odpútať. Ak všetko pôjde podľa plánov, nakrúcať by sa malo začať už na jeseň.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. október 2024 17:23