StoryEditor

SaLon nové CD

17.12.2006, 23:00

Jarvis Cocker:
Jarvis
(Rough Trade Records/Wegart)
Jarvis Cocker, hrdina jednej generácie, autor hymnických songov, nositeľ osobitých okuliarov, čudák a intelektuál, skladateľ na požiadanie (zložil piesne pre Marianne Faithfull, Charlotte Gainsbourg, Nancy Sinatra) a parížsky emigrant, sa vracia. Po 27 rokoch od vzniku legendárnych Pulp a 5 rokoch od ich zániku vydáva debutový sólový album nazvaný prosto Jarvis. Ide o najtemnejšiu nahrávku, akú Cocker doteraz spravil. Texty sú neveselé, je to akási horko-sarkastická vízia sveta.

Eminem:
Eminem Presents The Re-Up
(UNIVERSAL)
Nová kompilácia, ktorú vyberal a prevažne produkoval Eminem, ktorý sa v mnohých skladbách tiež objavuje. Album predstavuje najväčšie talenty z Eminemovho labelu Shady Records. Okrem Eminema sa tak na albume objavujú umelci ako napríklad 50 Cent, Lloyd Banks, Stat Quo, D12, Obie Trice, Bobby Creekwater či Akon.

Mary J. Blige:
Reflections: A Retrospective
(UNIVERSAL)
To najlepšie od Mary J. Blige vrátane štyroch nových skladieb. Jednou z nich je aj úspešný singel We Ride (I See The Future). Album mapuje jej už pätnásťročnú kariéru od detstva, cez počiatočné úspechy s prvým albumom What's the 411, až po dnešnú pozíciu, keď je považovaná za jednu z najväčších speváčok R&B súčasnosti.

Hana Hegerová:
Koncert
(SONY BMG)
Hana Hegerová -- speváčka, ktorú zahraniční kritici nazývali Veľkou dámou šansónu, Piaf z Prahy či Šansoniérkou so slovanskou dušou, tento rok oslávila svoje 75. narodeniny tak, ako je už tradíciou, koncertmi v niektorých českých a moravských mestách. A dva z nich vychádzajú na CD aj DVD, aby strhujúca atmosféra koncertov tejto výnimočnej osobnosti ostala zaznamenaná.

Ciara:
The Evolution
(SONY BMG)
Mladá R&B hviezda Ciara o sebe dala prvýkrát vedieť albumom Goodies, na ktorom bol megahit 1, 2 Step. Ďalším veľkým úspechom bol singel Get Up, ktorý sa stal jedným z mála singlov k úspešnému tanečnému filmu Step Up (u nás uvádzaný pod názvom Let´s Dance). Tento singel nájdete na novinke The Evolution, pod ktorú sa ako producenti zapísali Rodney Jerkins, Pharrell Williams a will.i.am.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 13:54