22.08.2006, 00:00

Obľúbená šansonierka Hana Hegerová sa chystá opäť koncertovať na Slovensku. Na september sú avizované jej dve vystúpenia. Publikum z okolia Trenčína sa môže na ňu tešiť 26. septembra a o deň neskôr vystúpi v Pezinku. Na koncertoch odznejú najväčšie Hegerovej hity ako Levandulová, Lásko má, Mapa lásky, Čerešne, ale aj For Sentimental Reason, The Man I Love. (TASR)

Nemecká prokuratúra včera oznámila, že nebude stíhať americkú popovú hviezdu Madonnu. Rozhodnutie sa týka kontroverznej scény na nedeľňajšom koncerte v Düsseldorfe, ktorá by mohla byť interpretovaná ako zosmiešňovanie katolíckej viery. Hovorca prokuratúry Johannes Mocken vyhlásil, že vyšetrovanie nemienia vôbec začať.
"Napriek tomu, že kontroverzná scéna by sa mohla dotknúť niektorých nábožensky založených ľudí, nič nenaznačuje tomu, že bol spáchaný trestný čin." Scéna, pri ktorej sa Madonna objaví s tmavou korunou ukrižovaná na kríži zo zrkadiel, už vyvolala pobúrenie talianskych cirkevných predstaviteľov. (ČTK)

Septembrový program bratislavského Dopler klubu obohatí svetový dídžej, producent a zakladateľ progresívnej odnože trance a house Markus Schulz. Americká hviezda v rámci tretej párty zo série BeOKEY oboznámi slovenské publikum so svojím debutovým albumom Without You Near 16. septembra. V rámci svojej kariéry sa môže Schulz pochváliť spoluprácou s interpretmi ako Depeche Mode, Madonna, Everything But The Girl, Jewel, Gabriel & Dresden, Fatboy Slim atď. (SITA)

Hviezda akčných filmov Jackie Chan rokuje so známym čínskym režisérom Yimouom Zhangom o možnej spolupráci na treťom pokračovaní filmovej série Božská relikvia. Uviedol to včera Chanov hovorca. "Chan sa stretol s režisérom Zhangom už niekoľkokrát. Obidve strany chcú spolupracovať, ale musia sa dohodnúť na scenári." Prvé dve časti série Božská relikvia boli nakrútené na štýl lovca pokladov, ako bol Indiana Jones. (SITA/AP)

Český režisér Tomáš Vorel štartuje nakrúcanie svojho ďalšieho filmu Gympl. Pripravovanú snímku avizuje ako "obrázkovú komédiu", pretože jej nosnou témou je grafiti. Vo filme s rozpočtom 35 miliónov českých korún zobrazuje partiu študentov, ktorí sa po nociach venujú neštandardnej záľube -- pomocou sprejov premieňajú veľké pražské plochy na umelecké diela. Vorel má ambíciu kamerou zachytiť osud mladej generácie, ktorá sa snaží nájsť prienik medzi tým, čo sa naučí v škole, a skutočným životom. (SITA)

Fotograf Joe Rosenthal zomrel v nedeľu vo veku 94 rokov vo svojom dome v štvrti San Francisca Novato. Uviedla to jeho dcéra Anne. Rosenthal bol držiteľom Pulitzerovej ceny za svoju nesmrteľnú fotografiu šiestich bojujúcich mužov počas druhej svetovej vojny, ktorí vztyčujú americkú vlajku na japonskom ostrove Iwo Jima. (SITA/AP)

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 03:03