Vyštudovala ekonómiu, neskôr pracovala v realitách, ale vždy ju to ťahalo do gastra. SNÍMKA: Lucia Kuráková
StoryEditor

Slovenka si podmanila Barcelonu. Pred jej reštauráciami stoja rady

30.05.2022, 13:00
  • Nedarí sa vám? Tak zmeňte uhol pohľadu, respektíve celé zamestnanie.
  • Darí sa vám až príliš? Posuňte sa o krok ďalej a začnite napríklad podnikať. A potom krok za krokom otvárať jednu reštauráciu za druhou.
  • Toto je životný štýl Lucie Kurákovej, ktorá si svojimi burgermi a sladkosťami doslova podmanila Barcelonu.
  • Jej príbeh prinášame v aktuálnom vydaní prílohy Hospodárskych novín Prečo nie?!

Keď vám niekto povie, že mu vybuchli sociálne siete, tak je to pravdepodobne nič oproti tomu, čo zažila Lucia Kuráková túto jar. Jej emotívne video z otvárania cukrárne El Desván Bakery v Barcelone si pozreli milióny ľudí na celom svete. A pritom na začiatku vôbec nebol pokus urobiť niečo virálne, iba zdokumentovať prvý deň novej cukrárne.

Hlavná aktérka dokonca ani netušila, že ju niekto nakrúca. „Tento rok som úplne vyhorela zo sociálnych sietí, Instagram ma úplne prestal baviť. Ale zhodou okolností v Barcelone pracuje Slovák Števo a venuje sa presne tejto téme. Poprosila som ho, aby mi trošku pomohol. Súhlasil a prišiel do cukrárne v deň otvorenia. Vďaka nemu, pretože urobil video a zavesil ho na Instagram, všetko vybuchlo,“ prezrádza Lucia zákulisie megaúspešného videa, vďaka ktorému do jej podniku mieria noví a noví hostia.

V galérii si pozrite jej podnik aj gastro-tvorbu:

„Ráno som piekla, a keď sme otvorili, tak som sa išla iba pozrieť na ulicu, pretože mi kolegovia hovorili, že tam stoja dlhé rady. Keď som vyšla von a videla som davy, tak som zostala úplne paralyzovaná, nevedela som, ako sa mám tváriť, čo mám povedať. Zasiahla ma obrovská vlna emócií, mala som chuť každého objať a vybozkávať od radosti. Bola som úplne v šoku. Keď som si všimla, že ma Števo točí, tak mu hovorím: Veď vidíš, že revem, netoč ma...“

image

Ocenený šéfkuchár: Ideálne varenie? Spotrebovať všetko, akoby ste suroviny kúpili za posledné peniaze

S Luciou som sa spojila prostredníctvom videohovoru a od začiatku rozhovoru mi bolo jasné, že som na správnej adrese. „Ste z Hospodárskych novín? Veď ja som ich kedysi, počas štúdia na vysokej škole, čítala deň čo deň. Každé ráno, keď som išla do školy, kúpila som ich v stánku a postupne som ich prečítala od prvého článku po posledný,“ boli jej prvé vety. T

áto verná čitateľka „háeniek“ dnes už žije svoj veľký sen – rovno v epicentre diania v slnečnej Barcelone.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 80% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-05-22 14:12:54 - Feat.: 1 - Title: Slováci sa vzdávajú letných dovoleniek, počkajú si na zľavu. Inflácia mení u mnohých spotrebné návyky 02 - Modified: 2022-05-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Od biznisu k plátnu a späť: Výtvarníčka Ivana Orviská sa pohybuje v dvoch svetoch naraz
01 - Modified: 2024-07-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf IT asociácie Emil Fitoš pre HN: Ako je na tom IT odvetvie na Slovensku? Tam, kde my kráčame, iní bežia 02 - Modified: 2024-07-04 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Caesar šalát oslavuje 100. výročie, názov však nedostal podľa rímskeho vodcu. Toto doň vôbec nepatrí 03 - Modified: 2024-07-04 21:03:37 - Feat.: - Title: Expert na polovodiče pre HN: Môžeme hrať významnú rolu pri remodifikácii európskeho priemyslu polovodičov 04 - Modified: 2024-07-04 19:03:03 - Feat.: - Title: Expert z STU pre HN: Slovensko môže hrať významnú rolu v rámci remodifikácie európskeho priemyslu polovodičov 05 - Modified: 2024-07-03 09:00:00 - Feat.: - Title: Barcelona čelí suchu po svojom. Turistom spoplatňuje uteráky a dáva časovače na sprchy
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. júl 2024 20:04