StoryEditor

Pospíšil testoval pivovar: Ak sa trocha zlepší, bude najlepší v Bratislave

24.04.2017, 10:30

Staré príslovie hovorí: Kde sa pivo varí, tam sa tiež dobre darí. Bohužiaľ to nie je vždy pravidlom, ako sme sa už pri dvoch pivovaroch mohli presvedčiť. Povedali sme si však, že do tretice všetko dobré a znova to skúsime. Zišli sme sa na pracovnej večeri v Patrónskom pivovare v Bratislave.

Test reštaurácie a ďalšie zaujímavé témy nájdete v aprílovom čísle magazínu prečo nie?!, ktorý je len dnes vložený v HN.

Reštauračné miestnosti v Patrónskom pivovare, ktorý sme navštívili, sú dostatočne rozľahlé a tak nebol problém nájsť pokojný kútik pre šesť hladných krkov. Privítala nás príjemná, usmievavá servírka, ktorá okrem jedálneho lístka rozdávala tiež dobrú náladu. Stručný jedálny lístok ponúkal zaujímavá regionálne jedlá. My sme hneď na úvod ochutnali výbornú kapustnicu s údeným mäsom, klobásou a kyslou smotanou a pokračovali sme ďalej.

archív reštaurácie

​Hovorí sa, že zakázané ovocie chutí najlepšie, a tak sme ochutnali zakázaný tatársky biftek s hriankami. Alebo sa niekto umúdril a zákaz zase zrušil? Tatarák bol ako sa patrí z hovädzej sviečkovej so všetkými ingrediencami, ktoré k tataráku patria. Boli sme radi, že sa tatarák do jedálneho lístka zase vrátil.

Ružová panenka
Potom sme si objednali čerstvo upečenú kačaciu pečeň s chrumkavou smaženou cibuľkou, bol to pôžitok. Pečené kolienko z mladého prasiatka, ktoré nasledovalo, bolo výborné, bohužiaľ na studenom tanieri so studenou zemiakovou kašou. Prečo?

Pečené kačacie prsia sme vrátili, bolo totálne vysušené, k tomu servírovaná červená kapusta vlažná, podávaná opäť na studenom tanieri. Po našej reklamácii nám tento pokrm nebol účtovaný. Potom nám priniesli medajlónky z panenky so staročeskou slovkovou omáčkou. Medajlónky mohli byť viac do ružova upečené, ale chuťovo v poriadku.

archív reštaurácie

Na záver sme ako dezert ochutnali perfektné zemiakové šúľance s makom a orechami, ktoré som doteraz v reštaurácii lepšie nejedol. To poteší. Následná čokoládovo-oriešková tortička s lesným ovocím bola tiež ok. Môžeme konštatovať, že Patrónský pivovar je solídny podnik. Ak odstráni pár chýb, bude patriť medzi najlepšie pivovary v meste. Prajeme veľa spokojných klientov.

Privítanie: 1
Ambiente a čistota: 1
Obsluha: 1
Kuchyňa: - 2

01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie? 02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy 03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne 04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku 05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
14. november 2024 22:58