Flickr
StoryEditor

Mrazená pizza, šľahačka a spol. 5 potravín, pred ktorými nás dietológovia dôrazne varujú

29.07.2016, 01:00
Autor:
mušmuš

Rýchly životný štýl a potreba uľahčiť si život aj v kuchyni nás priviedli ku konzumácii potravín, ktoré sa viac podobajú na kreácie chemických laboratórií než na prirodzenú potravu.

Snaha potravinárskeho priemyslu podsúvať zákazníkom na prípravu jednoduché a na pohľad (i chuť) lákavé jedlá bola korunovaná úspechom. A my čoraz častejšie siahame po polotovaroch a umelo ošetrovaných potravinách. Výsledok je alarmujúci. Pri permanentnom kŕmení sa pestrofarebnými jedlami a nápojmi s takmer nekonečnou dobou trvanlivosti, registrujeme alarmujúco nízke hladiny vitamínov, minerálov, stopových prvkov, antioxidantov a ďalších látok potrebných na zdravé fungovanie organizmu. Toto je podľa vedcov päť najzradnejších potravín, ktoré môžeme nájsť na pultoch supermarketov. Alebo aj vo svojich kredencoch, chladničkách a mrazničkách.  

01 - Modified: 2024-10-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Kontrolka nášho tela. Kedy bolesť naznačuje vážny problém 02 - Modified: 2024-10-05 06:00:00 - Feat.: - Title: Mykológ: Prečo nemožno hubu označiť za liek, ktorá je afrodiziakom a ktoré majú najviac liečivých látok? 03 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 04 - Modified: 2024-10-04 16:00:00 - Feat.: - Title: Nevarte ich ani nepečte: Tieto potraviny by sa mali konzumovať v surovom stave 05 - Modified: 2024-10-04 14:32:16 - Feat.: - Title: Mŕtvicu dostáva čoraz viac mladších ľudí. Štúdia odhaľuje, prečo mozgové príhody celosvetovo narastajú
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 16:19