Baba na Veľkú noc jednoducho musí byť. Tip na ňu dáva aj český portál idnes.cz. Upečte si ju podľa receptu food blogerky Tinajedoma.
Potrebujeme:
200 g králičej pečienky
150 g kuracích srdiečok
2 dcl bieleho vína
7 rožkov
2 cibule strednej veľkosti
7 vajíčok (5 surových + 2 uvarené natvrdo)
hrsť petržlenovej vňate
soľ
korenie
bravčová masť a strúhanka na vysypanie pekáča
Ako na to:
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Dve keramické zapekacie misy, jednu väčšiu a jednu menšiu vytrieme masťou a vysypeme strúhankou. Dáme nabok. Rožky si nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
Nakrájanú cibuľku dáme osmažiť na masle alebo masti. Pečeň a srdiečka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme osmaženú cibuľku, najprv srdiečka dusíme zaliate vínom približne 10 minút. Keď sa víno odvarí, zvýšime plameň, pridáme pečeň a sprudka opečieme, dochutíme soľou a korením. Do plnky nakrájame dve vajíčka uvarené natvrdo, jednu kapiu a petržlenovú vňať. Nakrájané ingrediencie pridáme k rožkom, potom pridáme aj hotovú mäsovú zmes, zamiešame. V inej mise si vyšľaháme päť vajec a pridáme ich do rožkovej zmesi. Dobre premiešame, naplníme zapekacie misy a dáme piecť na asi 45 minút až 1 hodinu.
StoryEditor