StoryEditor

Fit s HN: Chcete byť fit v tehotenstve? Robte toto

10.11.2014, 23:00
Autor:
stlstl
Pozrite si trinásty diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

Tehotenstvo nie je choroba, vravieval môj lekár. A je to pravda. Ak ste zdravotne FIT, aj počas tehotenstva vám pohyb veľmi pomôže. Navyše, vďaka dobrej fyzickej kondícii bude váš pôrod jednoduchší. 



Tento rok mám v tréningovom procese BABY BOOM, takže mám skupinku "tehuliek", ktoré chodia pravidelne cvičiť. Dôležité je, aby ste vždy cvičili pod dohľadom odborníka, ktorý vie, aké cviky vám prospejú a neublížia. Počas tehotenstva sa neodporúča beh, skákanie či podobné "natriasajúce" športy. Primerané posilňovanie a šetrný aeróbny pohyb, ktorý udržuje správny tep srdca, sú pre budúce mamičky najvhodnejšou fyzickou aktivitou. Takisto by ste nemali zabúdať na uvoľňujúce cvičenia.

Pravidelný relax je pre vás veľmi potrebný. Verte mi, pár rokov asi nebudete sedieť s nohami vyloženými na stole. Posilnite si svoju fyzickú kondíciu a naučte sa rýchlo a účinne relaxovať. To je to najlepšie, čo môžete pre seba a svoje bábätko v tejto chvíli urobiť. S mojou klientkou sme pre vás pripravili pár fotocvikov, ktoré môžete cvičiť aj doma. Pri našich cvikoch používame fitloptu, ak ju nemáte, dobre poslúži aj obyčajná stolička. Nezabudnite pravidelne dýchať.


V prvom diele nášho seriálu Fit s HN sme ukázali ako vydržať. Pokračovali sme o tom, že ak ste zaneprázdnení, nemusíte byť aj produktívni, potom sme pridali abecedu cvikov a rady ako schudnúť do plaviek. Pred časom sme sa pozreli na súboj biela vs. špaldová múka, ako bojovať s celulitídou, povedali sme si výhody tancovania, do cvičenia sme zapojili aj deti, ukázali sme, ako cvičiť, keď máte kilá navyše, ponúkli sme recepty na zdravé sladkosti a naposledy sme ukázali, ako rýchlo schudnúť do vysnívaných šiat.


Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol minulý rok ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

Snímky: Michaela Machánová

01 - Modified: 2015-10-13 15:57:17 - Feat.: - Title: 7 krokov, s ktorými sa dostaneme do formy pri venčení psa 02 - Modified: 2015-02-24 13:00:01 - Feat.: - Title: Nechcete pri pečení používať múku a cukor? Toto ich nahradí 03 - Modified: 2014-10-14 08:09:54 - Feat.: - Title: Máte stále chuť na sladké? Toto by ste mali robiť 04 - Modified: 2014-09-30 10:51:36 - Feat.: - Title: 6 rád ako cvičiť, keď máte kilá navyše 05 - Modified: 2014-09-16 09:39:32 - Feat.: - Title: 10 overených rád ako schudnete doma
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. október 2024 00:51