StoryEditor

Gastrotipy na rýchle týždne. Tieto večere máte uvarené do 20 minút

12.10.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Prinášame vám recepty na rýchle jedlá podľa portálu buzzfeed.com.

Kelovo-quinoová misa

Potrebujeme:
2 šálky vody
1 šálku quinoy
1 zväzok kelu, umytý a nakrájaný na kúsky
1 citrón
2 mleté cesnaky
1 lyžicu olivového oleja
3 lyžice opekaných píniových orieškov alebo opekaných nasekaných mandlí
1/4 šálky podrveného kozieho syru alebo fety
soľ a korenie
voliteľné: sušené brusnice
Ako na to:
Hrniec s dvomi šálkami vody a štipkou soli priveďte do varu, pridajte quinou, znížte teplotu a zakryté duste asi 10 minút. Potom pridajte nakrájaný kel (v hrnci by mala zostať ešte trocha vody), prikryte a povarte asi 5 minút. Potom vypnite zdroj tepla a nechajte zmes v hrnci asi 5 minút odpočívať. V osobitnej miske si zmiešajte šťavu a nastrúhanú kôru z polovice citróna, cesnak, olivový olej, orechy a syr (prípadne aj brusnice) a premiešajte s kelom a quinoou.  



Ďalšie recepty nájdete vo fotogalérii
 

01 - Modified: 2007-10-09 09:21:08 - Feat.: 0 - Title: Ľubica Kučerová: Nová hviezda Karibiku je z Lučenca
01 - Modified: 2024-10-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Kontrolka nášho tela. Kedy bolesť naznačuje vážny problém 02 - Modified: 2024-10-05 06:00:00 - Feat.: - Title: Mykológ: Prečo nemožno hubu označiť za liek, ktorá je afrodiziakom a ktoré majú najviac liečivých látok? 03 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 04 - Modified: 2024-10-04 16:00:00 - Feat.: - Title: Nevarte ich ani nepečte: Tieto potraviny by sa mali konzumovať v surovom stave 05 - Modified: 2024-10-04 14:32:16 - Feat.: - Title: Mŕtvicu dostáva čoraz viac mladších ľudí. Štúdia odhaľuje, prečo mozgové príhody celosvetovo narastajú
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 06:29