StoryEditor

Neuveriteľne chutné dezerty pre lenivcov

08.05.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Prinášame vám recepty podľa portálu buzzfeed.com, ktoré oceníte v čase, keď máte chuť na sladké, no nechce sa vám príliš vypekať.

Dezert z arašidového masla

Prísady:
4 veľké vajcia
150 gramov arašidového masly
3/4 šálky cukru
Ako na to:
Vyložte si kruhovú formu papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180 stupňov. V mixéri poriadne vyšľahajte vajíčka – aspoň na trojnásobný objem. Pridajte cukor a šľahajte ďalšie dve minúty. Do veľkej misy vyklopte arašidové maslo a po tretinách doň špachtľou opatrne vmiešavajte vyšľahanú vaječnú zmes. Hotové cesto vylejte na formu a pečte 30 až 35 minút.


Švédsky kávový dezert

Prísady:
125 g masla
50g kakaa
2 lyžičky instantnej kávy
300 g cukru
150 g hladkej múky
3 vajcia
Ako na to:
Predhrejte rúru na 180 stupňov a vyložte tortovú formu papierom na pečenie. Rozpustite maslo na miernom ohni v stredne veľkom hrnci a vmiešajte do zmesi zvyšné prísady. Preklopte cesty do tortovej formy a pečte asi 30 minút. Pred podávaním ho nechajte vychladnúť a ochuťte malinami a
šľahačkou.


Nepečený nutelový cheesecake

Prísady:
2/3 hrnčeka Nutelly (s čokoládovo-lieskovou príchuťou)
150 gramov nátierkového masla (alebo mascarpone)
1 lyžička vanilkového extraktu
240 gramov šľahačky
piškóty
1/4 šálky nasekanej čokolády
Ako na to:
Nutellu a maslo zmixujte spoločne dohladka. Pridajte vanilku a opäť premiešajte. Zmes potom opatrne zmiešajte s vyšľahanou šľahačkou, vylejte na formu vyloženú piškótami a posypte čokoládou. Nechajte aspoň dve hodiny v chladničke, ideálne cez noc.

01 - Modified: 2007-05-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ste na správnej ceste.
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme! 03 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor 04 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén 05 - Modified: 2024-09-20 09:06:08 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Priniesol pirohy do Európy z Číny Marco Polo? Symbol poľsko-americkej kultúry spôsobil v USA v obchodoch ošiaľ
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. október 2024 06:37