Citrónovo-paprikový dip
(pre 8 ľudí)
Prísady:
1 šálka kyslej smotany
pol pohára strúhaného Pecorina
1 lyžica jemne strúhanej citrónovej kôry
soľ
podrvené čierne korenie
lupienky na servírovanie
Ako na to:
Všetky prísady zmiešajte a podávajte s lupienkami.
Jogurtový dip s karí
Prísady:
1 a pol šálky gréckeho jogurtu
1 lyžica karí
1 lyžica limetkovej šťavy
soľ a korenie
sladké zemiakové lupienky na servírovanie
Ako na to:
Všetky prísady zmiešajte a chlaďte aspoň hodinu pred podávaním v chladničke. Podávajte so sladkými zemiakovými lupienkami.
Dip z fety a sušených paradajok
Prísady:
120 gramov fety
1 pohár nízkotučného gréckeho jogurtu
2 lyžice olivového oleja
pol pohára sušených paradajok
soľ a korenie
lupienky na servírovanie
Ako na to:
Všetky prísady zmiešajte a podávajte s lupienkami alebo arabským chlebom.
Orechový dip s tahini
Prísady:
2 červené papriky
pol pohára opekaných vlašských orechov
2 lyžice tahini (sezamovej pasty)
2 čajové lyžičky vínneho octu
1 čajová lyžička cukru
pol čajovej lyžičky rasce
štvrť čajovej lyžičky papriky
soľ a korenie
pita na servírovanie
Ako na to:
Papriku upečte (asi 8 až 12 minút), nechajte vychladnúť a odstráňte kože a semienka. Spolu s ostatnými prísadami zmiešajte v kuchynskom robote zmiešajte dohladka.
Zdroj: realsimple.com