StoryEditor

Jedzte sezónne. Recepty na dobroty z júnového ovocia

18.06.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Pochuťte si na karamelizovaných nektárinkách so slaninou a iných receptoch podľa portálu buzzfeed.com.

Karamelizované nektárinky so slaninou

Prísady:
2 plátky slaniny
2 nektárinky
1/4 šálky cukru (ja som použil kokosový)
Ako na to:
Predhrejte rúru na 260 stupňov. Nakrájajte slaninu na kocky. Opečte ju na panvici na stredne nízkej teplote, až kým nie je úplne upečená. Odstráňte ju z tepla, položte na papier a nakrájajte na malé kúsky. Nektárinky rozdeľte na polovicu a odstráňte kôstky. Posypte ich cukrom, položte na plech alebo zapekaciu misku a nechajte asi minútu v rúre. Potom nektárinky posypte slaninou, ďalším cukrom a nechajte piecť ďalších päť minút.  Servírujte.


Čokoládovo-jahodový grilovaný syr

Prísady:
4 husté plátky chleba (viaczrnného alebo celozrnného)
6 jahôd, rozdelených na polovicu
pol lyžičky kokosového oleja
60 až 90 gramov hermelínu, nakrájaného
30 až 60 gramov horkej čokolády
1 až 2 lyžičky maslo
Ako na to:
Predhrejte rúru na 190 stupňov. Na zapekaciu misku pokvapkanú kokosovým olejom položte jahody a pečte ich 15 až 20 minút, alebo kým nezačnú vytekať šťavy. Plátky natrite maslo, položte naň hermelín, horkú čokoládu, jahody a priklopte druhým plátkom. Opražte toasty na panvici alebo vložte do toastovača. Podávajte ihneď.
 

Jahodovo-klementínkové smoothie

Prísady:
1 a pol šálky jahôd (mrazených alebo čerstvých)
1 klementínka
pol šálky vody
2-3 lyžice ľanových semienok
čerstvé jahody (na ozdobu)
Ako na to:
Jahody, vodu a oplúpanú klementínku vložte do mixéra. Ak sa vám zmes zdá príliš silná, pridajte  viac vody. Zmixujte do hladka, pridajte semienka a čerstvé ovocie.

 

01 - Modified: 2007-06-27 13:09:00 - Feat.: 0 - Title: Kukan: Fico zlyhal ako líder Slovenska
01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme! 03 - Modified: 2024-09-30 11:44:45 - Feat.: - Title: Hokkaido tekvica je v jeseni nenahraditeľná: Zelenina, z ktorej vykúzlite sladké aj slané dobroty 04 - Modified: 2024-09-27 07:05:24 - Feat.: - Title: Zázračné účinky sliviek vás prekvapia: Pravidelná konzumácia robí s telom divy 05 - Modified: 2024-09-26 08:32:42 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Espresso za jedno euro, polievka za 3,50. Bistro v Sade Janka Kráľa zafixovalo ceny, uchváti ťa aj priestor
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 06:21