Karamelizované nektárinky so slaninou
Prísady:
2 plátky slaniny
2 nektárinky
1/4 šálky cukru (ja som použil kokosový)
Ako na to:
Predhrejte rúru na 260 stupňov. Nakrájajte slaninu na kocky. Opečte ju na panvici na stredne nízkej teplote, až kým nie je úplne upečená. Odstráňte ju z tepla, položte na papier a nakrájajte na malé kúsky. Nektárinky rozdeľte na polovicu a odstráňte kôstky. Posypte ich cukrom, položte na plech alebo zapekaciu misku a nechajte asi minútu v rúre. Potom nektárinky posypte slaninou, ďalším cukrom a nechajte piecť ďalších päť minút. Servírujte.
Čokoládovo-jahodový grilovaný syr
Prísady:
4 husté plátky chleba (viaczrnného alebo celozrnného)
6 jahôd, rozdelených na polovicu
pol lyžičky kokosového oleja
60 až 90 gramov hermelínu, nakrájaného
30 až 60 gramov horkej čokolády
1 až 2 lyžičky maslo
Ako na to:
Predhrejte rúru na 190 stupňov. Na zapekaciu misku pokvapkanú kokosovým olejom položte jahody a pečte ich 15 až 20 minút, alebo kým nezačnú vytekať šťavy. Plátky natrite maslo, položte naň hermelín, horkú čokoládu, jahody a priklopte druhým plátkom. Opražte toasty na panvici alebo vložte do toastovača. Podávajte ihneď.
Jahodovo-klementínkové smoothie
Prísady:
1 a pol šálky jahôd (mrazených alebo čerstvých)
1 klementínka
pol šálky vody
2-3 lyžice ľanových semienok
čerstvé jahody (na ozdobu)
Ako na to:
Jahody, vodu a oplúpanú klementínku vložte do mixéra. Ak sa vám zmes zdá príliš silná, pridajte viac vody. Zmixujte do hladka, pridajte semienka a čerstvé ovocie.