StoryEditorSlaninou či masťou proti COVID-19? Tieto potraviny sú prirodzenými zdrojmi vitamínu D
Nedávno zverejnené výsledky štúdie medzinárodnej skupiny vedcov naznačujú, že riziko ochorenia a úmrtia na COVID-19 klesá so zvyšujúcou sa hladinou vitamínu D.
Vitamín D je pre zdravie a imunitu veľmi prospešný, ale predávkovanie môže byť pre organizmus toxické. Ideálne je, ak ho telu dodáte prostredníctvom vhodného jedálnička a dostatočného slnečného žiarenia.
Za bezpečnú dennú dávku vitamínu D je považované množstvo maximálne 4000 IU, teda 100 mikrogramov. Čo sa týka špeciálnych prípravkov, tie by vám mal predpísať lekár a treťou zásadou je pravidelná kontrola hladiny vitamínu D v krvi.
Ako doplniť množstvo vitamínu D prirodzene, si pozrite v galérii:
01 - Modified: 2021-03-01 08:00:45 - Feat.: 0 - Title: Mäso so zemiakmi či s ryžou? Štúdia dokazuje, čo riskujete nesprávnou kombináciou jedál
02 - Modified: 2020-10-30 08:56:14 - Feat.: 0 - Title: Sú lacné a liečia. Viete vôbec, aké množstvo benefitov ukrývajú obyčajné zemiaky?
03 - Modified: 2020-05-13 19:13:22 - Feat.: 0 - Title: Hrozba na tanieri v období koronavírusu? Toto sú najhoršie jedlá, ktoré si môžete vybrať
01 - Modified: 2024-09-19 10:00:00 - Feat.: - Title: Máte problémy so stresom? Dôvod môže byť skrytý vo vašom stravovaní
02 - Modified: 2024-09-18 22:06:22 - Feat.: - Title: DPH na potraviny klesne, ich zlacnenie je však otázne. Odborníci poukazujú na skúsenosti z nedávnej minulosti
03 - Modified: 2024-09-18 21:31:31 - Feat.: - Title: Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov
04 - Modified: 2024-09-17 10:48:01 - Feat.: - Title: Je naozaj v Rakúsku „aj vzduch lepší“? HN urobili skúšobný nákup, pozrite sa, ako dopadlo porovnanie kvality
05 - Modified: 2024-09-17 10:00:00 - Feat.: - Title: Uži si pekné počasie na terasách pri brunchi. Vyberáme NAJ bratislavské gastroprevádzky, v ktorých si vychutnáš neskoré raňajky