StoryEditor

Knižnica

14.12.2006, 23:00
Autor:
redred

Jan Dungel:
Jak se maluje prales
Academia
Bohato ilustrovaná kniha prináša nevšedné zážitky popredného autora vedeckých ilustrácií z jeho ciest po Južnej Amerike. Dungel jazdí už pätnásť rokov na niekoľko mesiacov maľovať zvieratá "in situ" v amazonských pralesoch či na savanách. Súčasťou knihy sú nielen ilustrácie, ale aj denníkové záznamy.

Michael Molnar:
Betlémská hvězda (Odkaz mudrců)
Academia
Okrem pôvodných výkladov zjavenia betlehemskej hviezdy zhromaždil autor v tejto knihe ohromujúce množstvo astrologických a numizmatických údajov, z ktorých mnohé budú nové aj pre odborníkov. S pomocou astronomických, astrologických i historických faktov splieta napínavý, takmer detektívny príbeh jedného z najväčších mystérií a hľadá odpoveď na otázku, čo priviedlo mudrcov do Betlehema.

Lýdia Marošiová, Sylvia Šumšalová (eds.):
Matky na trhu (práce a života)
IVO
Výskumná štúdia je najčerstvejším prírastkom do knižnice všetkých, ktorých zaujíma postavenie žien -- matiek v súčasnej slovenskej spoločnosti. Obsahuje správy z troch empirických výskumov -- výskumu verejnej mienky, výskumu medzi zamestnávateľmi a participatívneho výskumu a prináša aktuálne dáta vypovedajúce o situácii žien, ktoré sú matkami maloletých detí. Nenárokuje si pritom na vyčerpávajúcu analýzu a interpretáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = style/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. október 2024 14:34