Slovenskí hokejisti sa tešia z výhry 4:3 v prípravnom zápase pred generálkou na svetový šampionát Slovensko - Rakúsko v Trenčíne. FOTO: TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Chceli sme hrať do prázdnej bránky, hovorí Hudáček po hokejovom zápase s Rakúskom. Tím opúšťa trojica hráčov

07.05.2023, 12:27
Autor:
TASRTASR

Po zápase pristúpil realizačný tím k azda najťažšej časti prípravy, ktorou bolo oznámenie záverečnej nominácie. Šesť dní pred začiatkom svetového šampionátu napokon tím opustila trojica hráčov, obranca Michal Beňo a útočníci Adrián Holešinský a Maroš Jedlička.

Slovenská hokejová reprezentácia oplatila Rakúsku štvrtkovú vysokú prehru 3:6 v Kapfenbergu. V sobotnom stretnutí na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne rozhodol o triumfe Slovákov vo svojom 59. zápase za národný tím v čase 59:59 obranca Mário Grman. Podľa útočníka Libora Hudáčka a asistenta trénera Petra Frühaufa hra tímu trpela na krásu. Jeden z debutantov na svetovom šampionáte Viliam Čacho pripísal kostrbatejšiu hru tímu boju o miesto v záverečnej nominácii.  

Zverenci hlavného trénera Craiga Ramsayho začali duel proti rovnakému súperovi úplne odlišne. Slováci dokázali rýchlo odskočiť súperovi a po úvodnom dejstve viedli už 3:0 po góloch Róberta Lantošiho, Maroša Jedličku a Miloša Kelemena. V prostrednej časti hry však dali nohu dole z plynu a útočné akcie končili prekombinované.

"V ofenzíve sme si vytvorili šance, chceli sme však hrať až do prázdnej bránky. Keby sme to zjednodušili, tak by sme vyhrávali väčším rozdielom. O útok sa však nebojím, skôr v obrane máme mladších hráčov, to si musíme viac rozobrať a dať do toho dôraz. Na MS budú skúsené tímy, ktoré budú využívať každú jednu chybu," uviedol center slovenského prvého útoku Libor Hudáček.

image

Zverejnili nomináciu: Kto bude reprezentovať Slovensko na hokejovom šampionáte?

Slováci v druhej tretine inkasovali dvakrát a stratu trojgólového vedenia spečatil v predposlednej minúte zápasu Huber. Vykúpenie priniesla až záverečná sekunda duelu, v ktorej z otočky nastrelil puk na bránku od modrej čiary Grman a vo svojom 59. stretnutí za A-tím sa v čase 59:59 tešil z víťazného gólu.

"Mali sme fázy, keď sme ovládali zápas a mali hru pod kontrolou. Potom prišla fáza, keď sme chceli hrať veľmi na krásu, čo nás takmer stálo zápas. Sú to momenty, keď musíme streliť viac gólov a súpera zlomiť, aby sme sa nemuseli triasť o výsledok," povedal asistent trénera Peter Frühauf.

Po zápase pristúpil realizačný tím k azda najťažšej časti prípravy, ktorou bolo oznámenie záverečnej nominácie. Šesť dní pred začiatkom svetového šampionátu napokon tím opustila trojica hráčov, obranca Michal Beňo a útočníci Adrián Holešinský a Maroš Jedlička. Posledného menovaného v národnom tíme neudržal ani gólový teč na 2:0.

"Vynikajúco sme forčekovali, získali sme veľa pukov za ich bránkou. Vedeli sme sa udržať na puku a z toho plynuli strely, ktoré sme mali a mohli sme dať aj viac gólov," okomentoval súhru štvrtého útoku Viliam Čacho, ktorý ho tvoril spolu s Jedličkom a Oliverom Okuliarom.

Čacho sa napokon zaradil do skupinky ôsmich hráčov, ktorých čakajú premiérové MS. Dvadsaťštyriročný center bol v každej nominácii od svojho debutu na Nemeckom pohári v novembri uplynulého roka a hral vo všetkých súbojoch prípravy na šampionát. V 15 zápasoch strelil 5 gólov a pridal jednu asistenciu.

"Ja môžem byť spokojný. Myslím si, že v reprezentácii som hral vždy celkom dobré zápasy. Až na ten v Rakúsku, ktorý nevyšiel nikomu," povedal kapitán trenčianskej Dukly, ktorý už podpísal kontrakt na nasledujúcu sezónu s českým Třincom. Čacho pripisuje kostrbatejšie výkony tímu boju o miestenku vo finálnej nominácii: "Myslím si, že k tomu prispelo aj to, že každý ešte bojuje o miesto, snaží sa ukázať v čo najlepšom svetle a možno tímový výkon ide trochu bokom. Na MS sa to však odstráni. Musíme hrať v obrane zodpovednejšie."

01 - Modified: 2023-05-06 20:56:12 - Feat.: 1 - Title: Nemec zatiaľ Slovensko neposilní, Devils ho povolali do prvého tímu 02 - Modified: 2023-05-06 20:46:47 - Feat.: 1 - Title: Zverejnili nomináciu: Kto bude reprezentovať Slovensko na hokejovom šampionáte? 03 - Modified: 2023-05-06 18:47:34 - Feat.: 1 - Title: Rozhodli sekundu pred koncom. Slovenskí hokejisti zvládli posledný zápas pred šampionátom
01 - Modified: 2024-05-02 11:26:04 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Dobré správy. Fehérváry posilní Slovensko, k tímu sa pripojí v pondelok 02 - Modified: 2024-04-30 14:43:42 - Feat.: - Title: Slovenskí hokejisti do 18 rokov suverénne porazili Nórov 11:1, postupujú do štvrťfinále 03 - Modified: 2024-04-30 06:40:28 - Feat.: - Title: Lídra rakúskej krajne pravicovej FPÖ vyšetrujú pre podozrenie zo sprenevery 04 - Modified: 2024-04-30 06:29:27 - Feat.: - Title: Pri zrážke v rakúskom Kaprune zahynul český lyžiar 05 - Modified: 2024-04-29 12:38:42 - Feat.: - Title: Odborník hodnotí možnú repre posilu Fehérváryho: Má dobrý odhad aj kvalitné vyvážanie puku. Skrátka kvalita
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 13:40