StoryEditor

Český rozhodca pomohol Slovákom, píšu naši susedia. Pýtajú sa, či sa Cíger a spol. zachránia

10.05.2017, 13:13
Autor:
hejhej

Jedným z hlavných momentov zápasu proti Dánsku bol moment, keď súper zverencov trénera Zdena Cígera strelil štvrtý gól. Česi píšu o tom, že Slovensko sa dočkalo dôležitého bodu aj vďaka rozhodnutiu českého videorozhodcu Pavla Halasa v 54. minúte.

Krátko po vyrovnaní výberu okolo Zdena Cígera na 3:3 totiž v oslabení ušiel Julian Jakobsen, a hoci gólmana Hudáčka neprekonal, dostal nakoniec puk za bránkovú čiaru.

Vyrazený puk totiž trafil padajúceho obrancu Juraja Mikuša, od ktorého sa dostal do brány. Obaja padajúci hráči ale ešte predtým vychýlili bránku zo svojho postavenia.

Napriek tomu, že gól mal byť v súlade s pravidlami uznaný, český arbiter pri videu odporučil kolegom na ľade opačný verdikt. Hlavný rozhodca radu poslúchol a gól neuznal.

"Nebol som si istý, ako to bude. Skúsil som sa zaprieť do brány, našťastie vyskočila a gól neuznali, aj keď som bol na 90 percent presvedčený, že ho uznajú," priznal úprimne Hudáček.

Dáni sa samozrejme hnevali. Treba podotknúť, že celkom oprávnene. Podľa pravidiel, ktoré platia posledné tri roky, mal byť gól uznaný.

Pri tom rozhodovaní som sa modlil k všetkým svätým," priznal obranca Juraj Mikúš, ktorý pri tej akcii chyboval na útočnej modrej čiare.

Aj vďaka "pomoci" českého rozhodcu majú Slováci na konte po troch dueloch tri body a v skupine A sa nachádzajú na piatej pozícii. Dnes Večer hrajú s domácim Nemeckom, a potom už ich čakajú iba hokejovej veľmoci (Švédsko, Rusko, USA).

Vážnosť situácie si slovenskí hráči dobre uvedomujú.

"Nechceme príliš kalkulovať, ale vieme, v akej sme situácii. Základným cieľom je záchrana. Štvrťfinále nám uteká, taká je realita. Hlavne nesmieme byť odkázaní na niekoho iného a uhrať si to sami," velí Hudáček.

Z elitnej hokejovej spoločnosti vypadáva iba posledný tím z každej skupiny. Zachránia sa zverenci kouča Cígera?

01 - Modified: 2024-09-03 13:21:54 - Feat.: - Title: Keketi priblížil plány domácich MS: Pripravujeme sa na všetky možné varianty 02 - Modified: 2024-05-27 09:39:33 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Slováci spoznali súperov na budúci rok, opäť narazíme aj na Kanadu 03 - Modified: 2024-05-26 06:05:36 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Česi vo finále bez Ruttu, dostal trest za zákrok na Lundeströma 04 - Modified: 2024-05-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Hokejový šampionát po tretí raz na Slovensku? Áno, aj nie. Megalomanská aréna nemá zmysel, varuje odborníčka 05 - Modified: 2024-05-19 09:45:55 - Feat.: - Title: Českí hokejisti očakávajú Pastrňáka a Zachu, rozlúčili sa s Kovařčíkom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 11:12