StoryEditor

Pilot F1 Räikkönen sa má vrátiť do Ferrari

20.08.2013, 09:59
Autor:
ihned.czihned.cz
Podľa Eddieho Jordana sa prestup fínskeho jazdca prevalí už na budúci mesiac.

Tri sezóny strávil pilot formuly 1 Kimi Räikkönen vo Ferrari a v roku 2007 s ňou vyhral doteraz svoj ​​jediný majstrovský titul. Teraz sa má toto spojenie opäť vrátiť. Aspoň to hovorí Eddie Jordan, bývalý pretekár a vlastník stajne po ňom pomenovanej, ktorý má stále v prestížnom motoristickom seriáli výrazné kontakty.

Räikkönenovi po tohtoročnej sezóne vyprší kontrakt v Lotuse a sám pilot si prial prestup do Red Bullu k trojnásobnému šampiónovi Sebastianovi Vettelovi. Lenže stajňa si podľa Jordana už zaobstarala k Vettelovi posilu. K úradujúcemu majstrovi sveta sa má miesto Austrálčana Marka Webbera pripojiť jeho krajan Daniel Ricciardo.



Dvadsaťštyriročný pretekár tento rok jazdí za stajňu Toro Rosso, ktorú taktiež vlastní firma Red Bull. Jordan v rozhovore pre BBC dodáva, že Ricciardo má už dokonca podpísanú zmluvu. Vedenie Red Bullu to však odmieta potvrdiť. „Až sa tak stane, budeme vás informovať,“ oznámila stajňa prostredníctvom tlačového hovorcu.

Ani Ferrari Jordanove špekulácie príliš nevyvrátila. „Rovnako ako vlani sa hovorí o mnohých jazdcoch, ktorí nás majú posilniť. Kimi Räikkönen je len jeden z nich. Našou prioritou je teraz ale vylepšenie auta Fernanda Alonsa, aby sa ešte mohol pobiť o majstrovský titul,“ uviedla talianska stajňa.

Rozhodnutie o zložení pretekárskej dvojice bude vraj oznámené „vo vhodný okamih, ktorý teraz rozhodne nie je“. Jordan ale dopĺňa, že sa Räikkönenov návrat prevalí už budúci mesiac pri veľkej cene Talianska.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 02:27