StoryEditor

Nie som úspešný, len si robím svoju prácu. Ale na šampionát postúpiť môžeme

09.09.2014, 19:37
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v rozhovore pre HNonline:

Prvý zápas ste zvládli. Beriete to tak, že napriek tomu, že je len úvod kvalifikácie, urobili ste výrazný krok k postupu?
Je to predsa len prvý zápas.

Ale vyhrali ste u favorita.
Áno, zápas dopadol dobre a tešíme sa z toho. Ale viete ako to je, zajtra je iný deň a treba sa pripravovať na každého súpera. Kvalifikácia je dlhá a rozhodovať sa bude najmä v ďalších zápasoch.

Čo vám však tento prvý duel ukázal?
Že máme tím, ktorý je schopný konkurovať súperom. A ukázal nám, že naši hráči sú profesionáli a dokážu hrať vyrovnanú partiu s každým súperom. Netreba však z toho ešte robiť vedu, pretože je to len začiatok a čaká nás ešte veľa zápasov.


Tréner reprezentácie Ján Kozák. Snímka: TASR/Martin Baumann


Prečítajte si aj: Zmiatol súpera a bol strojcom úspechu. Stratég Kozák má prvý triumf

                           Slováci majú veľký triumf. Na porazenie Ukrajiny stačil jediný gól


V tomto zápase ste zaujali aj vy, keď ste prekvapili trénera domácich a postavili do základnej zostavy Roberta Maka. Bol to zámer?
Bol to zámer. Nakoľko Roba Maka nemali prečítaného a nevedeli, čo môžu od neho čakať. Som rád, že som mu dal dôveru a on sa za ňu odvďačil.

Spomínali ste chuť reprezentovať, ale tú hráči nemali vždy. Čo sa teraz pod vašim vedením zmenilo?
Nebavme sa o tom, aká bola situácia predtým ako som nastúpil. Ale po mojom nástupe sme stavili na to, že musíme hrať všetci ako tím. Ak by chlapci nemali chuť reprezentovať, tak by nemalo význam, aby som bol vôbec trénerom reprezentácie. Táto generácia však ukazuje, že môže veľa dokázať a postúpiť na európsky šampionát, o ktorý teraz hráme v kvalifikácii.

Do reprezentácie ste prišli s tým, že chcete vrátiť dôveru slovenskému futbalu. Aj takýmito triumfami sa vám to darí.
Ťažko sa odpovedá na túto otázku, keď si zoberiete, na našich zápasoch bolo málo ľudí a to aj napriek tomu, že sme podali dobrý výkon. My sme už v tejto chvíli viac nemohli urobiť.

Pred nástupom do funkcie ste mali veľa neprajníkov. Ale zatiaľ ukazujete, že pod vami môže byť slovenská reprezentácia úspešná.
Nie som úspešný. Robím si iba svoju robotu. Je to o dobrom kolektíve hráčov, a my ich máme veľa šikovných. Niektorí z nich boli aj na šampionáte a niečo dosiahli. Tréner síce môže pomôcť, ale bez dobrého mužstva a teda hráčov, ktorí chcú niečo dosiahnuť, nemáte veľa šancí.

01 - Modified: 2024-10-02 08:55:18 - Feat.: - Title: Nezvyčajná situácia po zápase. Guardiola oznámil, že Weiss mladší končí s futbalovou kariérou 02 - Modified: 2024-10-01 21:39:10 - Feat.: - Title: Klubová superveľmoc Manchester City úradovala aj na Tehelnom poli. Diváci Slovan aj tak vytlieskali 03 - Modified: 2024-10-01 15:01:23 - Feat.: - Title: Britský novinár pre HN: Žiadna „béčková“ zostava dnes nehrozí, Guardiola berie duel so Slovanom veľmi vážne 04 - Modified: 2024-09-30 15:46:16 - Feat.: - Title: Vyrastal s Weissom i Makom v akadémii ManCity. „S Vladom sme ako bratia, lepšieho súpera si nemohol priať“ 05 - Modified: 2024-09-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Samé superlatívy aj stratosférické sumy. Manchester City je kolos, aký na Tehelnom poli ešte nebol
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. október 2024 14:00