StoryEditor

Talent z petržalských kurtov

24.01.2008, 23:00

Daniela Hantuchová zaznamenala najlepší výsledok slovenského ženského tenisu v histórii. Za úspechom našej hviezdy je nielen práca viacerých renomovaných trénerov, ale aj Hantuchovej rodičov, ktorí kvôli tenisovej budúcnosti svojej dcéry obetovali vlastnú kariéru.

K tenisu ju priviedla stará mama
Tenisové začiatky našej najlepšej hráčky sú spojené s menom jej starej mamy, bývalej československej reprezentantky, Heleny Hantuchovej. Tá Danielu v piatich rokoch prvýkrát priviedla na tenisový dvorec, ich domovským klubom bola petržalská Matadorka. Tam dostala naša budúca reprezentantka prvé tenisové základy. Po niekoľkých rokoch prišiel prestup do jedného z najlepších slovenských klubov. V Slávii STU Bratislava mohla mladá tenistka pod vedením trénerov Štefana Čižmaroviča, Miroslava Beleša a Jozefa Bulka ďalej rozvíjať svoj veľký talent. Vďaka svojmu tenisovému napredovaniu začala Daniela absolvovať svoje prvé zahraničné turnaje, ktoré znamenali pre rodinný rozpočet čoraz väčšiu záťaž. Mama Daniely Hantuchovej musela kvôli neustálym cestám so svojou dcérou ukončiť svoju profesionálnu kariéru na ministerstve zdravotníctva. Tenistkin otec sa začal venovať podnikateľským aktivitám, aby zohnal dostatok prostriedkov na finančne náročné pobyty v zahraničí.
Pomohla jej svetoznáma akadémia
Prvým medzinárodným úspechom Daniely Hantuchovej bol víťazstvo na turnaji v slovinskej Domžale, kde ako 14-ročná porazila svoje omnoho staršie súperky. Nasledovalo pôsobenie v svetoznámej akadémii Nicka Bollettieriho v americkom Bradentone. V liahni talentov, kde v minulosti pôsobili budúce tenisové hviezdy ako Andre Agassi, Monika Selešová či Anna Kurnikovová, dostala možnosť pracovať s trénermi svetovej extratriedy. Do ženského profitenisu vstúpila naša slovenská reprezentantka v roku 1999. Na svoj prvý úspech si musela počkať necelé tri roky, keď sa je podarilo vo finále turnaja Indian Wells poraziť ďalšiu slovenskú rodáčku Martinu Hingisovú.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 11:18