StoryEditor

Hviezdy Realu nestačili na Arsenal

22.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Najväčšie prekvapenie osemfinálových zápasov futbalovej Ligy majstrov sa v prvom hracom dni zrodilo v Madride, kde Real v zostave s mnohými hviezdami (Roberto Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Raul, Ronaldo) opäť ukázal svoju horšiu tvár a podľahol Arsenalu 0:1. "Gunners" sú vôbec prvým anglickým mužstvom, ktoré dokázalo na štadióne Santiaga Bernabeua zvíťaziť.
Za výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou môžu ďakovať svojej najväčšej hviezde a kapitánovi Thierrymu Henrymu, ktorý v 47. min prenikol takmer cez polovicu ihriska, vyhol sa trom súperom a prekonal Casillasa. Výborne si však počínala aj mimoriadne mladá obrana, ktorej najstarší člen Kolo Toure má 24 rokov, a biely balet do väčšieho tlaku nepustila. "Mám veľkú radosť. Od úvodu sme hrali veľmi dobre, čím sme zneistili Real. Naši mladíci dokázali, že majú na to, aby dosiahli skvelé výsledky. Dúfam, že týmto výkonom presvedčili Thierryho, aby z Arsenalu neodchádzal. Mrzí ma len to, že sme nepridali ešte aspoň jeden gól. V odvete na Highbury určite nemôžeme len brániť tesný náskok. Aj v Madride sme sa presvedčili, že najlepším spôsobom je nebáť sa hrať futbal," vyhlásil kormidelník Arsenalu Arsene Wenger. So svojím trénerom súhlasí aj Henry: "Naša defenzíva bola brilantná. V niektorých predchádzajúcich zápasoch sme len bez rozmýšľania nakopávali lopty dopredu, teraz to bolo o niečom inom. Ešte sme však nepostúpili, nesmieme sa nechať uniesť týmto čiastkovým úspechom." Veľké sklamanie neskrýval kapitán anglickej reprezentácie v službách Realu David Beckham, ktorý sa na konfrontáciu so súperom z vlasti veľmi tešil: "Už po piatich minútach som vedel, že prehráme. Môžeme byť radi, že sme nedostali viac gólov. Neviem prečo, ale hrali sme veľmi zle. Nebojovali sme, Arsenal mal príliš veľa priestoru."
Viac ako jeden gól videli diváci len v mníchovskej Allianz Arene, remíza 1:1 nahráva viac do karát AC Milánu. Bayern síce viedol po prvom polčase vďaka krásnej strele kapitána Ballacka, ale rossoneri využili výhodu pokutového kopu po ruke Ismaela v šestnástke. Najlepší strelec LM Andrej Ševčenko si bez problémov poradil v súboji s 21-ročným Michaelom Rensingom, ktorý však veľmi dobre zastúpil zranenú brankársku jednotku Bayernu Olivera Kahna. "Michael bol vynikajúci, viackrát nás podržal. Z výsledku som však veľmi nešťastný. Prvý polčas bol jednoznačne v našej réžii. Tesne predtým, ako som chcel poslať na ihrisko dvoch čerstvých hráčov, aby sme opäť dostali Miláno pod tlak, sme inkasovali. Dokázali sme však, že sa AC kvalitou vyrovnáme, takže nevidím dôvod, prečo by sme v odvete nemohli vyhrať," nestráca optimizmus kouč bavorského veľkoklubu Felix Magath.
Rovnako cenné víťazstvo ako Arsenal si z Eindhovenu odviezol Lyon, ktorý je tak na najlepšej ceste oplatiť PSV vyradenie v minuloročnom štvrťfinále LM. Jediné domáce víťazstvo dosiahla Benfica Lisabon, o jej triumfe nad Liverpoolom rozhodol gólom v závere Luisao.
LIGA MAJSTROV
Osemfinále -- prvé zápasy: Real Madrid -- Arsenal Londýn 0:1 (0:0),
gól: 47. Henry, Bayern Mníchov -- AC Miláno 1:1 (1:0), gól: 23. Ballack -- 57. Ševčenko (11 m), Benfica Lisabon -- FC Liverpool 1:0 (0:0), 84. Luisao, PSV Eindhoven -- Olympique Lyon 0:1 (0:0), gól: 65. Junhino.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 07:19