StoryEditor

Víťazný návrat Hašeka

30.09.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Výnimočné chvíle prežíval v stretnutí Dominik Hašek. Štyridsaťročný brankár Senators prvýkrát v novom drese odchytal celých 60 minút, zlikvidoval pritom 23 pokusov šabieľ a slávil tak víťazstvo na ľade svojho bývalého dlhoročného chlebodarcu.

Slovenský hokejista Zdeno Chára sa v drese Ottawy presadil v ďalšom prípravnom zápase NHL. Senátori vyhrali v Buffale 5:2 a ich hviezdny obranca strelil gól a pripísal si asistenciu.
Chára v 3. minúte otvoril skóre duelu delovkou pri dvojnásobnej presilovke a 19 sekúnd pred koncom prihral na gól Chrisovi Phillipsovi, ktorý do prázdnej bránky upravil na konečných 5:2. Výnimočné chvíle prežíval v stretnutí Dominik Hašek. Štyridsaťročný brankár Senators prvýkrát v novom drese odchytal celých 60 minút, zlikvidoval pritom 23 pokusov šabieľ a slávil tak víťazstvo na ľade svojho bývalého dlhoročného chlebodarcu. "Nemal som žiadnu zvláštnu motiváciu. Bola to moja prvá výhra, ale stále ide iba o prípravu," povedal Dominátor. Ottawa je v príprave zatiaľ 100-percentná, vyhrala všetkých päť stretnutí pred štartom sezóny. Chára sa na týchto víťazstvách podieľal dvomi gólmi a tromi asistenciami.
Zriedkavý debakel videli diváci v Detroite. Columbus si odtiaľ odviezol deväť inkasovaných gólov, pričom nedal ani gól. Trpela dvojica brankárov Blue Jackets Marc Denis, Pascal Leclaire, na druhej strane odišiel s čistým štítom Manny Legace. Troma asistenciami prispeli k vysokému víťazstvu Švéd Henrik Zetterberg a nováčik Brett Lebda. Slovenský obranca Radoslav Suchý si do štatistík zapísal dva mínusové body.
Bez jediného inkasovaného gólu skončil zápas aj Miikka Kiprusoff v Calgary, ktorému pri víťazstve 5:0 stačilo pochytať 19 pokusov Oilers. Syn slovenskej legendy Petra Šťastného Ján (Yan) Šťastný nazbieral v drese olejárov dve mínusky.
Výsledky: Anaheim - Vancouver 1:3, Buffalo - Ottawa 2:5 (za hostí Chára 1+1), Calgary - Edmonton 5:0, Dallas - St. Louis 5:4 pp, Detroit - Columbus 9:0, Montreal - Boston 2:5, Phoenix - San Jose 0:1

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 11:23