StoryEditor

Nemcov môžeme iba prekvapiť

11.10.2006, 00:00
Nemeckí futbaloví analytici zvolili zaujímavú taktiku, prirovnali náš futbal k San Marinu. Na margo našich hviezd ako Vittek, Mintál len poznamenali, že sú to futbalisti podpriemerných nemeckých ligových tímov.

Našich reprezentantov čaká proti Nemcom ťažká skúška, už dnes si môžu proti bronzovému tímu z majstrovstiev sveta vyskúšať, aké sú ich reálne možnosti. Nemeckí futbaloví analytici zvolili zaujímavú taktiku, prirovnali náš futbal k San Marinu. Na margo našich hviezd ako Vittek, Mintál len poznamenali, že sú to futbalisti podpriemerných nemeckých ligových tímov.

Nemci nami pohŕdajú
Zverenci nemeckého trénera Joachima Löwa sa tvária, akoby museli prísť do Bratislavy za trest. Bez akéhokoľvek upozornenia začali tlačovú konferenciu o pol hodiny skôr, ako bola pôvodne naplánovaná. Všetko to zapríčinilo nemecké internetové vysielanie www.sport.de, ktorému nevyhovovalo čakať 30 minút. Neúcta k nášmu tímu vyprovokovala aj Marka Mintála." Oni si myslia, že sú najlepší na svete, a správajú sa podľa toho. To im nikto neberie, ale mohli by prejavovať trochu rešpektu," skonštatoval Mintál. Naši reprezentanti majú však obrovskú výhodu oproti Nemcom, že sú v úlohe outsidera. Ak by sa zverencom trénera nepodarilo proti nám uspieť, doma by im to určite spočítali. Nemecký tím sa na nás už viackrát potkol, naposledy s nami pred rokom prehrali v prípravnom zápase 0:2. V potupnom zápase za Nemecko hrali viaceré ich hviezdy: Lehmann, Ballack, Klose, Podolski, Schweinsteiger. Tieto hviezdy by sa mali predstaviť aj dnes na Tehelnom poli. Výprava nemeckých futbalistov priletela včera popoludní, ale ani jeden z nich nemal najmenší záujem komunikovať s novinármi. Výhodou našich reprezentantov je aj fakt, že si svojou účasťou v národnom tíme zvyšujú svoje zahraničné renomé. Napríklad len o Dušana Šventa, hráča českého klubu Slavie Praha, sa už teraz zaujímajú kluby z Nemecka (Leverkusen, Hamburg a Schalke 04), z Francúzska (Lyon a Marseille), ako aj anglický Tottenham. Podľa českého denníka Sport si 21-ročného ľavého krídelníka "zošívaní" cenia na 100 miliónov českých korún.

Karhan sa nespolieha na divákov
Aj náš kapitán Miroslav Karhan zastáva názor, že až po zápase s Nemeckom môžeme skonštatovať, akou cestou pôjde náš futbal." Nesmieme prehrať. Ak sa to stane, potom naša šanca na postup prakticky pominie. Na prípadný rozmach sa opýtajte až po strede. Vtedy budeme môcť skonštatovať: cesta vedie tam či onam. Teraz stojíme na križovatke." Miroslav Karhan si tiež myslí, že naši fanúšikovia nie sú pre reprezentáciou oporou." Nie je to nič, čo by sme už nepoznali. Fanúšikovia pre nás celkovo nie sú oporou. Občas sú počty divákov smiešne," kriticky poznamenal Karhan. Príliš veľké sebavedomie nemeckého tímu sa snažil krotiť kapitán nemeckého tímu Michaell Bllack."Už minulý rok sme tu prehrali 0:2, takže ďalšie varovania typu nečakaného vysokého víťazstva Slovákov vo Walese ani nepotrebujeme. Ale treba uznať, že tam predviedli veľmi pôsobivý výkon, veď takto vysoko neprehrali Walesania doma od roku 1908." Zároveň však povedal, že so silnejšími súpermi väčšinou prehrávame." So silným súperom majú totiž problémy vyhrávať, stačí sa napríklad pozrieť na posledné zápasy proti Čechom alebo minulý rok Španielom. Na to, že aj proti nám takto zaváhajú, sa však rozhodne nemôžeme spoliehať ," poznamenal Ballack.

TABUĽKA D -skupiny

ČESKO 3 3 0 0 9

NEMECKO 2 2 0 0 6

SLOVENSKO 3 2 0 1 6

CYPRUS 2 1 0 1 3

ÍRSKO 2 0 0 2 0

WALES 2 0 0 2 0

SAN MARINO 2 0 0 2 0

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 15:31