StoryEditor

Kapitánom Bondra alebo Šatan

22.12.2005, 23:00
S asistentom hlavného trénera Jánom Jaškom

Bolo ťažké určiť konečnú nomináciu?
-- Určite áno, keďže konkurencia bola vysoká na každom poste. Navyše sme museli zohľadňovať súčinnosť a typológiu každého hráča, akým spôsobom zapadne do mužstva. Celkovo sme absolvovali početné cesty do zámoria, Švédska a Fínska, kde sme videli všetkých adeptov v akcii. Nad finálnou nomináciou sme presedeli s trénerom Hossom hodiny. Myslím si, že až na Pálffyho máme tím z tých najlepších hráčov, ktorých máme k dispozícii.
Po štyroch rokoch z kádra vypadol brankár Staňa, prečo?
-- Po dlhom čase sme mali s brankárskym postom príjemné starosti, pretože máme viacero kvalitných adeptov na reprezentačný dres. Lašák sa po zranení dostal v Pardubiciach do formy, čo potvrdil aj výborným výkonom na Loto cupe v zápase so Švajčiarskom. Budaj síce v NHL nechytá stabilne, ale začína sa presadzovať a odohral už 11 zápasov. V prospech Križana zasa rozhodla jeho väčšia vyrovnanosť výkonov vo švédskej lige, kde patrí k najlepším gólmanom.
V obrane ste sa rozhodli dať príležitosť talentovanej dvojici Jurčina, Meszároš...
-- Ich nominácia je možno menším prekvapením, ale nie sú to žiadni zelenáči. Meszároš hráva v Ottawe takmer 30 minút v zápase a s výkonnosťou hore šiel po príchode z farmy Bostonu aj Jurčina. Mužstvo potrebuje novú krv a obaja títo hráči sú veľkým prísľubom do budúcnosti. Z hľadiska ďalšieho omladenia ma tešia výkony Svatoša, ktorý hrá v Colorade v životnej forme.
V čom bol najtvrdší oriešok nominácie?
-- Najviac sme sa potrápili nad celkovou filozofiou, či uprednostníme hru so siedmimi alebo s ôsmimi obrancami. Nakoniec sme sa rozhodli pre menší počet bekov, čo bude možno trochu rizikom. Máme však v tíme obrancov ako Chára či Višňovský, ktorí sú zvyknutí hrať v zápase väčší počet minút, preto by to nemal byť problém.
Kto bude kapitánom mužstva?
-- Táto otázka ešte nie je definitívne uzavretá, ale určite to bude jeden z dvojice Bondra, Šatan. Pre prvého z nich hovorí fakt, že to bude preňho zrejme reprezentačná rozlúčka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 11:28