StoryEditor

V Newcastli sa zázrak nekonal

25.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Futbalisti Newcastlu United zvíťazili v sobotňajšom odvetnom stretnutí 3. kola Intertoto Cupu nad Dubnicou 2:0 dvoma gólmi kanoniera Allana Shearera a postúpili do semifinále tradičnej letnej európskej klubovej súťaže. Angličania triumfovali aj v úvodnom dueli na Považí 3:1.

Futbalisti Newcastlu United zvíťazili v sobotňajšom odvetnom stretnutí 3. kola Intertoto Cupu nad Dubnicou 2:0 dvoma gólmi kanoniera Allana Shearera a postúpili do semifinále tradičnej letnej európskej klubovej súťaže. Angličania triumfovali aj v úvodnom dueli na Považí 3:1. Dubničania v prvom polčase na štadióne St. James Park držali aj vďaka výborným zákrokom brankára Perniša bezgólový stav, v záverečnej dvadsaťminútovke však zverenci trénera Ľubomíra Nosického dvakrát kapitulovali po presných hlavičkách bývalého kapitána anglickej reprezentácie. - Myslím si, že to bol zaujímavý zápas. Pokiaľ ide o hru v poli a držanie lopty, s domácimi sme držali vyrovnanú partiu. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany a po zisku lopty sme celkom dobre kombinovali. Bohužiaľ, na chlapcoch bola vidieť určitá opatrnosť v útočení, tam sme si mohli dovoliť viac. V druhom polčase sme sa dostali aj k niekoľkým streleckým pokusom, no ani jeden z nich sa neujal. Súper nás načal zo štandardnej situácie," priznal tréner Dubnice Ľubomír Nosický, ktorý na túto silnú stránku svojich zverencov upozorňoval. "Pred zápasom som chlapcov upozorňoval, že Shearer je veľmi kvalitný hráč, ktorý je navyše silný vo vzduchu. Po rohovom kope sme ho dostatočne nepokryli a hlavou nám dal vedúci gól. Na konci zápasu sme chceli skorigovať výsledok a vyrovnať, no z protiútoku sme dostali druhý gól. Aj napriek neúspešnej konfrontácii s Newcastlom som s vystúpením chlapcov v Intertoto Cupe spokojný, veď postúpili do tretieho kola. V dvojzápase s popredným anglickým tímom nabrali cenné skúsenosti a videli, akým smerom sa uberá európsky futbal."
INTERTOTO CUP
Výsledok 3. kola: Newcastle - Dubnica 2:0 (0:0),
góly: 71. a 90. Shearer, prvý zápas: 3:1, Newcastle postúpil do semifinále
Newcastle: Harper - Carr, Boumsong, Taylor, Babayaro - Milner, Jenas (46. Chopra (58. Brittain)) Bowyer, Faye - Shearer, N´Zogbia
Dubnica: Perniš - Pleva, Novák, Švestka, Zimen - Ižvolt, Kopačka (82. Škultéty), Držík, Tesák - Kiška (68. Augustini), Adam (86. Švikruha)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. október 2024 05:16