StoryEditor

Jurkemik zostáva, v Púchove príde k zmenám

25.05.2006, 00:00
Vypadávajúci Púchov v novom ročníku futbalovej Corgoň ligy nahradia Košice, Slovan Bratislava a Senec.

Bratislavský Inter môže v pohode odohrať zvyšné dve kolá futbalovej Corgoň ligy. Zachránil sa v nej, tak ako tomu bolo aj pred rokom. No ešte pred necelým mesiacom v klube panovala zvýšená nervozita. Po domácom stretnutí s Trenčínom (0:0) dokonca prezident Milan Lônčik vyhlásil: "Majitelia klubu zvažujú, či majú ďalej dávať peniaze do futbalu." Prezident Lônčik si za svojimi slovami stojí i naďalej, ale rozmieňa ich na drobné: "So zväzovými funkcionármi sme sa zhodli na tom, aby zápasy prvej a druhej ligy rozhodovali len schopní rozhodcovia, aby sa na listinu netlačili tí, ktorí ešte nie sú ,vypískaní´. Pokiaľ išlo o predstaviteľov firmy Asset, išlo o akýsi vztýčený prst. Pre budúcu sezónu bude spoločnosť Asset zdrojom rozhodujúcich príjmov klubu."

Jurkemik zostáva trénerom
Tréner Ladislav Jurkemik, ktorý prevzal mužstvo po 24. kole, keď vystriedal Karola Brezíka, sa k svojej bývalej funkcii generálneho manažéra v novej sezóne nevráti. "S Jurkemikom sme sa už dohodli, bude trénerom aj v budúcej sezóne. Súčasne bol poverený, aby hneď po skončení tohto ročníka (36. kolo odohrajú v stredu 31. mája) navrhol, kto má z mužstva odísť a kto prísť," dodal Lônčik. Za záchranu v súťaži nebola v Interi vypísaná kolektívna odmena, ale... "Za niektoré predchádzajúce zápasy dostali hráči pokuty, tie sme im teraz odpustili," uviedol Lônčik.

V Púchove dajú šancu mladým
V inej situácii je vypadávajúci Púchov, ktorý postúpil do Corgoň ligy v sezóne 1999/2000 a teraz ho čaká účasť len v novovytvorenej I. lige. A starosti s naplnením klubového rozpočtu. "Rokujeme naďalej so spoločnosťou Matador, ktorá v tejto fáze úplne z futbalu neodíde a bude patriť medzi jedného zo sponzorov. Pokiaľ ide o budúcnosť futbalu v Púchove, budeme o jeho víziách rokovať až po skončení súťaže. To sa týka aj trénera Juraja Ančica," informoval nás riaditeľ klubu Vlastimil Martinko a dodal: "K výpredaju hráčov nepríde, k obmene kádru však áno. Viacerým hráčom sa končia zmluvy, sú tu aj takí, s ktorými už nepočítame. Máme však veľa mladých, perspektívnych chlapcov, ktorých by sme radi udržali a s nimi robili futbal."

INTER BRATISLAVA
+ s príchodom spoločnosti ASSET Management sa stabilizovala finančná situácia po tom, ako v klube s financovaním skončil Slovnaft-MOL
+ skúsenosti zo záchranárskych prác z ročníka 2004/2005
+ osobnosť trénera Ladislava Jurkemika
+ mobilizácia hráčov v ostatných dvoch stretnutiach, v ktorých získali šesť bodov
+ prestup brankára Tomáša Bernadyho, ktorý prišiel práve z Púchova

MATADOR PÚCHOV
-- pred jarnou časťou deklarovala spoločnosť Matador, že chce skončiť s podporou futbalu, príspevok sa znižil o dve tretiny na 10 miliónov korún
-- prestup najlepšieho strelca Mareka Bakoša (9 gólov) do Šinniku Jaroslavľ
-- výmena trénera Pavla Vrbu za nováčika v najvyššej súťaži Juraja Ančica
-- najhoršia bilancia z domácich stretnutí: zo 17 duelov iba tri výhry a jedna remíza a zisk len 10 bodov
-- najviac inkasovaných gólov 63 súvisí aj s nevyriešenou otázkou brankárov

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. september 2024 04:34