StoryEditor

Konôpkovým snom účasť v Le Mans

10.01.2006, 23:00
Sedemnásobný majster Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu Miroslav Konôpka odletel začiatkom tohto týždňa do Dubaja, kde sa zúčastní na atraktívnych 24-hodinových pretekoch s názvom Toyo Tires 24 h of Dubai.

Sedemnásobný majster Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu Miroslav Konôpka odletel začiatkom tohto týždňa do Dubaja, kde sa zúčastní na atraktívnych 24-hodinových pretekoch s názvom Toyo Tires 24 h of Dubai. "Budem jazdiť s dvomi americkými pilotmi, s ktorými som sa spoznal minulý rok v Daytone. Potom by som sa mal presunúť do USA na známu americkú dvadsaťštyrihodinovku," uviedol 43-ročný Bratislavčan. Náročná dvadsaťštyrihodinovka v Dubaji odštartuje zajtra o 14.00 hod., už dnes však jazdci budú mať na tréningoch možnosť otestovať okruh.
Skúsený slovenský jazdec Autoracing clubu Bratislava mal v minulom roku vydarenú sezónu. V domácom šampionáte automobilov na okruhu sa tešil zo siedmeho titulu majstra Slovenska. "Aj keď som v tomto seriáli viedol od začiatku do konca, musím povedať, že posledný triumf bol najťažšie vybojovaným zo všetkých mojich doterajších titulov. Na okruhoch sa zišla mimoriadne silná konkurencia a ktokoľvek z prvej sedmičky mohol vyhrať. Bolo to pre nás o to ťažšie, že ako jediný slovenský tím jazdíme aj svetový šampionát FIA GT a 24-hodinové preteky v zahraničí a kalendár máme naozaj veľmi nabitý," konštatoval Konôpka. O vyrovnanosti domácich majstrovstiev svedčí aj fakt, že jednotlivé preteky minulej sezóny dokázali vyhrať až štyria jazdci: najviac Konôpka - štyrikrát, po dva razy zvíťazili Racz a Rosina a jeden triumf zaznamenal Machánek.
Konôpkovi sa darilo aj v seriáli FIA GT Championship, kde skončil na 13. mieste, o štyri miesta lepšie ako v roku 2004. Ešte viac sa zaskvel na 24-hodinovkách v Daytone a Spa, kde obsadil 12., resp. šieste miesto.
Konôpka bude v tejto sezóne jazdiť s novým autom Porsche. Rokuje dokonca aj o továrenskom aute, no alternatívou je polotovárenský model, ktorý by mal byť rýchlejší ako stroj z uplynulej sezóny. "Jasnú prioritu má seriál FIA GT, no budem štartovať aj v slovenskom šampionáte, pokiaľ to termíny dovolia. K mojim snom patrí v tomto roku účasť na legendárnej dvadsaťštyrihodinovke v Le Mans. Licenciu máme a športové podmienky sme splnili, no či dostaneme pozvánku, je otázne. Konkurencia je totiž veľmi veľká," dodal na záver Konôpka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 11:14