StoryEditor

Na úvod triumf argentínskeho páru

02.01.2005, 23:00
Autor:
TASRTASRHNHN
Argentínski tenisti Gisela Dulková a Guillermo Coria zvíťazili v otváracom zápase A-skupiny 17. ročníka Hopmanovho pohára miešaných tímov v austrálskom Perthe (dotácia 800 tis. USD) nad Talianskom 2:1.

Argentínski tenisti Gisela Dulková a Guillermo Coria zvíťazili v otváracom zápase A-skupiny 17. ročníka Hopmanovho pohára miešaných tímov v austrálskom Perthe (dotácia 800 tis. USD) nad Talianskom 2:1. V úvodnej dvojhre prehrala Gisela Dulková aj zásluhou 46 nevynútených chýb s Franceskou Schiavoneovou 1:6, 3:6. O vyrovnanie sa postaral jej krajan Guillermo Coria víťazstvom nad Davide Sanguinettim 6:1, 7:6 (4). Talian musel okrem súpera bojovať i so svojím členkom, ktorý si poranil už v druhej hre úvodného zápasu. Po ošetrení síce viedol v druhom dejstve 4:2, no Coria dotiahol set do tajbrejku a vyrovnal stav duelu na 1:1. Víťazstvo si Argentínčania zabezpečili v mixe, v ktorom Taliani prehrali 5:7, 0:6. Už dnes ráno zasiahol do bojov aj výber Slovenska, ktorý sa v skupine B stretol s domácou Austráliou (od 3.00 hod. SEČ), po nich si zmerajú sily Rusko s Nemeckom. Podľa generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku budú kľúčom k úspešným výsledkom slovenského dua Dominik Hrbatý, Daniela Hantuchová výkony slovenskej ženskej jednotky, pretože Hrbatý má u protinožcov na začiatku sezóny tradične dobrú fazónu. "Hopman Cup je súťaž, kde sa nám tradične darí. Potešilo by ma, ak by sme v Perthe nadviazali na minuloročnú finálovú účasť. Pokiaľ bude Daniela vo forme, môžu ísť naši reprezentanti na neoficiálnych majstrovstvách sveta miešaných tímov opäť veľmi ďaleko," povedal Moška. Po úvodnom dueli proti Austrálii čaká slovenský pár 6. januára stretnutie proti USA. V záverečnom zápase nastúpia slovenskí reprezentanti 7. januára proti Holandsku, ktoré si zabezpečilo miestenku v hlavnej súťaži vďaka barážovému víťazstvu nad Zimbabwe.
HOPMANOV POHÁR
Kvalifikácia: Holandsko -- Zimbabwe 2:1,
Krajiceková -- Blacková 3:6, 7:6, 6:0, Wessels -- W. Black 7:6 (7), 7:5, Krajiceková, Wessels -- Blacková, W. Black 7:8, skupina A: Argentína -- Taliansko 2:1, Dulková -- Schiavoneová 1:6, 3:6, Coria -- Sanguinetti 6:1, 7:6 (4), Dulková, Coria -- Schiavoneová, Sanguinetti 7:5, 6:0.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. september 2024 01:19