StoryEditor

Slováci zdolali Kanadu

12.11.2006, 23:00
Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj vo svojom druhom stretnutí skupiny B na Nemeckom pohári v Hannoveri, keď si v sobotu poradila s európskym výberom Kanady 5:2.

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj vo svojom druhom stretnutí skupiny B na Nemeckom pohári v Hannoveri, keď si v sobotu poradila s európskym výberom Kanady 5:2. Zverencov trénera Júliusa Šuplera tak čakal včera finálový zápas proti víťazovi skupiny A - Švajčiarsku (zápas sa skončil v čase našej uzávierky).

Slováci vyhrali skupinu
Oproti piatkovému zápasu s Lotyšskom dostal tentoraz v bráne príležitosť namiesto Miroslava Šimonoviča Karol Križan, ktorý bol hlavným strojcom nášho víťazstva. Naše mužstvo nevyviedli z miery ani zmeny v zostave. Slováci síce prvú tretinu prehrali 1:2, no v druhej sa zásluhou gólov Tomáša Starostu a Juraja Štefanku dostali do vedenia. V záverečnej časti hry ešte víťazstvo prikrášlili Tibor Melichárek a Miroslav Kováčik. Slovensko tak vyhralo nad Kanadou v poradí 19. z 39 vzájomných stretnutí, ďalšie štyri sa skončili remízou a 16 víťazstvom výberov krajiny "javorového listu". Slováci so štyrmi bodmi vyhrali skupinu-B pred Kanadou a Lotyšskom.

Rozhodli presilovky
Slovákom vyšiel úvod stretnutia. Najskôr sa síce museli ubrániť oslabeniu, ale potom po spolupráci celého útoku otvoril v 6. minúte skóre Podkonický. Kanaďania pridali na dôraze a otočili výsledok zápasu. V polovici stretnutia vyrovnal pri presilovke Štefanka a do vedenia nás opäť dostal Starosta. V záverečnej časti hry zvyšoval na 4:2 Melichárek. Nervózni Kanaďania v 59. minúte tvrdo vyštartovali po slovenskom brankárovi, ktorý priľahol puk a pred bránou si to päsťami rozdali Štrbák so Stevom Kariyom. Definitívnu podobu výsledku zariadil do opustenej brány Kováčik.

Hlasy po zápase
Karol Križan (brankár):
- Bol to ťažký zápas, v hale bolo veľmi teplo, čo bol trochu problém a dosť to vyčerpávalo. Začali sme dobre. Mrzí ma však inkasovaný druhý gól, keď sme sa s obrancami nedohodli a trochu sme to pokazili. Potom to už bolo dobré, chalani hrali super smerom dopredu i dozadu. Dnes rozhodol náš tímový výkon.
Andrej Podkonický (útočník): - Kanaďania sa snažili o útočný hokej, veľmi dobre korčuľovali a strieľali z každej možnosti. Dnes rozhodli presilovky. Dali sme v nich tri góly a ubránili sme sa oslabeniam. Vo finále sa budeme snažiť podať taký výkon ako dnes a vyhrať ho.

Slovensko - Kanada 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Góly: 6´ Podkonický 1:0, 10´ M. Kariya 1:1, 20´ Adams 1:2, 30´ Štefanka 2:2, 34´ Starosta 3:2, 46´ Melichárek 4:2, 59´ Kováčik 5:2. 2 000 divákov

01 - Modified: 2003-04-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spektrum 02 - Modified: 2003-04-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dole
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. september 2024 04:34