StoryEditor

Bubenko pri reprezentácii končí

08.09.2005, 00:00
Slovenskí futbaloví reprezentanti do dvadsaťjeden rokov nebudú na Rigu spomínať v dobrom. Na štadióne Daugavy totiž premrhali ideálnu príležitosť priblížiť sa rovesníkom Ruska, s ktorými bojujú o druhé postupové miesto na európsky šampionát.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do dvadsaťjeden rokov nebudú na Rigu spomínať v dobrom. Na štadióne Daugavy totiž premrhali ideálnu príležitosť priblížiť sa rovesníkom Ruska, s ktorými bojujú o druhé postupové miesto na európsky šampionát. Zverenci trénera Jozefa Bubenka napriek jasnej prevahe nedokázali streliť slabým Lotyšom ani jeden gól a po bezgólovej remíze strácajú na zbornú tri body. V záverečnom zápase kvalifikácie síce privítajú Rusov na domácej pôde, no skóre zo vzájomných zápasov len ťažko vyrovnajú. V Moskve totiž prehrali 0:4. Rusi podľahli na domácej pôde suverénnemu lídrovi z Portugalska 0:1.
Slovenský kormidelník netajil po zápase sklamanie a oznámil, že pri reprezentačnom výbere dvadsaťjednotky po tomto kvalifikačnom cykle končí. "Čo bude ďalej, neviem. Pokiaľ bude zaujímavá ponuka zo Slovenska, tak zostanem v domácom klube, ak bude zo zahraničia, tiež dobre. Je jasné, že o dva zápasy na tomto poste končím ja a končí tento výber," uviedol Bubenko.
Duel s Lotyšskom bol festivalom nepremenených príležitostí a celkovo pripomínal trápenie áčka v lichtenštajnskom Vaduze. "Mali sme naozaj obrovské príležitosti, no nevyužili sme ich. Postupne naši hráči začali byť nervóznejší a strácali sebavedomie. Je to obrovská škoda, veď do kariet nám zahrala aj prehra Ruska s Portugalskom. Ja som chlapcom už dávnejšie hovoril, že ešte budeme mať šancu zabojovať o druhé miesto. Teraz prišla, no my sme ju trestuhodne nevyužili. Sklamal aj prístup útočníka Artmedie Bratislava Juraja Halenára. Najprv mi povedal, že je po zranení pripravený nastúpiť, a potom za 15 minút prišiel a povedal, že sa necíti. Bolo to nefér aj voči ostatým hráčom," povedal slovenský kormidelník, ktorý považuje kvalifikáciu za stratenú. Rusov totiž čaká už len domáce stretnutie s Luxemburskom a záverečný zápas na Slovensku, kde im na postup stačí aj trojgólová prehra.
Úspešná generácia, ktorá získala bronz na ME hráčov do 19 rokov a na majstrovstvách sveta dvadsaťročných vypadla vo štvrťfinále s Brazíliou, sa tentoraz nepresadila. A to aj napriek tomu, že hráči ako Halenár, Ivana, Šebo, Vaščák, Kozáčik či Lietava, ale aj dvojica Škrteľ a Hološko (pred zápasom s Lotyšskom ich povolal tréner áčka Dušan Galis), patria vo svojich kluboch k lídrom. "Do mužstva som naskočil až dva týždne pred úvodným zápasom, takže som ho nestačil ani poriadne spoznať. Navyše veľmi skoro prišiel nevydarený zápas v Rusku. V mnohých zápasoch chýbala disciplína," snažil sa nájsť príčiny neúspešnej kvalifikácie tréner Bubenko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 17:38