Dobrovoľníci v Stupave plnia vrecia pieskom. FOTO: Facebook/Stupava oficiálna stránka mesta
StoryEditor

V Stupave napĺňajú vrecia pieskom, Pernek vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity

14.09.2024, 23:31
Autor:
TASRTASR
  • V obci Kostolište už tretí deň odčerpávajú vodu z kritických miest.
  • Samospráva využíva pomoc ťažkej techniky.

Pre nepriaznivé počasie sú neustále v pohotovosti aj samosprávy v okrese Malacky. V Stupave i vo večerných hodinách dobrovoľníci napĺňajú vrecia pieskom. Obec Pernek vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu zasadal v sobotu večer v Stupave krízový štáb. "Ak spozorujete krízovú situáciu pri vodnom toku, v žľabe, spadnutý strom, zaplavenú komunikáciu alebo verejný priestor, prosím, ihneď kontaktujte mestskú políciu na čísle 159," vyzvala samospráva obyvateľov. Na viacerých miestach sú v meste dostupné vrecia s pieskom.

Obec Pernek pristúpila k vyhláseniu tretieho stupňa povodňovej aktivity. "V miestnej časti Záhumnie a Strža prišlo k vyliatiu potoka z koryta. Situáciu sa podarilo zastabilizovať pomocou vytvorenia hrádze z vriec s pieskom," uviedla obec na svojej webovej stránke. V prípade potreby môžu obyvatelia kontaktovať samosprávu aj v nočných hodinách.

image

Hroziace povodne: V Bratislave vyhlásia tretí stupeň, Ostravu čaká historická povodeň (online)

V nasadení sú od rána tiež pracovníci obce Láb a tamojší dobrovoľní hasiči. Počas celého dňa jazdilo auto a odčerpávalo vodu s cieľom udržať priechodnú kanalizáciu a zabrániť ďalším škodám.

"Ulice Topolová a Lipová zostávajú zatopené a naši hasiči na týchto miestach opakovane zasahovali," spresnila obec na sociálnej sieti. Na ďalších miestach, najmä v smere na Jakubov a Lábske jazero, odstraňovali hasiči popadané stromy.

V obci Kostolište už tretí deň odčerpávajú vodu z kritických miest. Samospráva využíva pomoc ťažkej techniky. Na viacerých miestach sú obyvateľom k dispozícii vrecia.

01 - Modified: 2024-09-15 13:07:36 - Feat.: - Title: V okresoch Skalica a Malacky platí tretí stupeň povodňovej aktivity. Ľudia nech ostanú doma, odporúčajú úrady 02 - Modified: 2024-09-15 08:02:43 - Feat.: - Title: Stupava hovorí o veľmi vážnej situácii. Cesty sú pod vodou, mesto nevylučuje evakuáciu 03 - Modified: 2024-09-14 12:44:34 - Feat.: - Title: Pre nepriaznivé počasie uzavreli horné parkovisko na Tyršovom nábreží 04 - Modified: 2024-09-14 10:08:22 - Feat.: - Title: Od nedele rána má pre bratislavský úsek Dunaja platiť tretí stupeň povodňovej aktivity 05 - Modified: 2024-07-10 18:20:48 - Feat.: - Title: Je potrebné zrekonštruovať hlavnú stanicu, Stupava je neprípustná, tvrdí SaS. Rezort dopravy kritiku odmieta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. september 2024 16:05