Šéf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Pellegrini sa s Ódorom stretne v pondelok, Heger v utorok

29.05.2023, 11:07
Autor:
TASRTASR

Expremiér a nezaradený poslanec Eduard Heger informoval, že s Ódorom bude rokovať v utorok. Strana Smer sa taktiež na rokovaniach zúčastní.

Predseda mimoparlamentného Hlasu Peter Pellegrini sa má stretnúť s premiérom Ľudovítom Ódorom v pondelok podvečer. Šéf hnutia OĽANO Igor Matovič s ním dohodnutý termín stretnutia ešte nemá.

Expremiér a nezaradený poslanec Eduard Heger informoval, že s Ódorom bude rokovať v utorok. Strana Smer sa taktiež na rokovaniach zúčastní.

Pellegrini očakáva s premiérom konštruktívnu debatu bez emócií a politických vášní. "Pravdepodobne ma bude informovať, čo zamýšľa dať do programového vyhlásenia vlády. Pravdepodobne sa pobavíme aj o iniciatíve, že by vláda mala predložiť vyrovnaný rozpočet skôr, ak nedostane dôveru," povedal. Pellegrini si zatiaľ nemyslí, že Hlas-SD zmení svoje stanovisko a vláde odborníkov vysloví dôveru.

Bývalý predseda vlády Heger sa chce s Ódorom rozprávať aj o svojich prioritách. "Pre nás je dôležité, aby bolo pokračovanie v reformách z plánu obnovy, a ďalšie veci, ktoré sme ako vláda presadzovali," podotkol.

Poslanec za Smer Juraj Blanár priblížil, že sú pozvaní na stretnutie s premiérom, bližšie informácie však nemá. Sú podľa neho pripravení vecne sa s ním porozprávať o veciach, ktoré trápia Slovensko.

"Nieže bude Ódorova vláda riešiť výmenu štátnych tajomníkov alebo ochranu štátnych hraníc, ale chceme sa s ním rozprávať o zdražovaní a zásadných veciach," poukázal.

Matovič na rokovanie s Ódorom pôjde, nemá však dohodnutý presný termín stretnutia. Ide tam podľa vlastných slov počúvať.

Premiér začne v pondelok avizovanú sériu stretnutí s lídrami politických strán zastúpených v Národnej rade. Rokovať sa bude o podpore programového vyhlásenia vlády a o možnosti vyslovenia dôvery vláde.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 16:28