StoryEditor

Za Veteškom stoja ďalšie okresy

Na stranu podpredsedu ĽS-HZDS Viliama Vetešku sa pridávajú ďalšie okresy. Po víkendových snemoch navrhujú výmenu lídra strany aj Púchov, Považská Bystrica, či Žilina.
V článku je tabuľka   

Za Veteškom, ktorý len minulý týždeň ohlásil, že bude kandidovať proti súčasnému predsedovi Vladimírovi Mečiarovi, už dnes stojí sedem okresov. Ďalšie okresné snemy ešte budú prebiehať v priebehu tohto mesiaca. "Snem jednomyseľne rozhodol, že náš okres navrhne na post predsedu pána Vetešku," hovorí okresný predseda ĽS-HZDS v Púchove Ľuboš Savara. Politológ Pavol Marchevský predpokladá, že Veteška dostal podporu z oveľa väčšieho množstva okresov. "Má aspoň signály, že by ho vedeli podporiť. Je to skúsený politik."
Napriek tomu má ale medzi okresmi stále prevahu Mečiar. Pre Mečiara sa rozhodla aj okresná organizácia ĽS-HZDS v Bánovciach nad Bebravou či krajské predstavenstvo strany v Nitrianskom kraji. "V prieskumoch popularity je pán Mečiar stále najpopulárnejším politikom, aj preferenčných hlasov vo voľbách mal viac ako pán Veteška. Treba to stavať na našich najznámejších ľuďoch," hovorí okresný predseda v Bánovciach nad Bebravou Peter Bulík.
Niektoré okresy však nevyslovili podporu nikomu a konečné slovo si nechávajú až na celorepublikový snem 9. júna, ktorý rozhodne o novom lídrovi. "Názory sú aj také, aj také. Zrejme sa pred snemom stretne okresné predstavenstvo a dohodne sa," predpokladá okresný predseda strany v Tvrdošíne Rudolf Piták. Rovnako by mal postupovať aj Poprad, kde prevládajú názory, že obidvaja majú v rámci strany veľké zásluhy.

Koľko dostali preferenčných hlasov vo voľbách 2006
Vladimír Mečiar 139- tisíc
Viliam Veteška 98- tisíc
zdroj: ŠÚ SR

Kto stojí na Viliamom Veteškom:
- Pezinok
- Nové Mesto nad Váhom
- Trnava
- Púchov
- Považská Bystrica
- Žilina
- Piešťany
Zdroj: HN

Dôvera ľudí v percentách
 

február

marec

apríl

Vladimír Mečiar

10,1

9,7

12,6

Viliam Veteška

3,1

2,9

3,6

Zdroj: ÚVVM

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. september 2024 01:09