StoryEditor

Anketa HN

13.10.2006, 00:00

Ako často vás ľudia môžu nájsť vo vašej poslaneckej kancelárii? S čím sa na vás občania obracajú?
Peter Dubravay (SNS):

-- Zriadil som si ju ešte len dva mesiace dozadu. Mám to zariadené tak, že telefonicky si dohodnem stretnutie s ľuďmi a potom do kancelárie prídem. Základná škola ma napríklad oslovila, či by som im nepomohol s ich projektom na čerpanie peňazí z eurofondov, ktorý majú na ministerstve výstavby alebo odborné učilište potrebovalo vybaviť výmenu radiátorov s ministerstvom školstva. Ľudia sa na mňa obracajú aj s osobnými problémami. Jeden invalidný dôchodca ma požiadal, či by som mu nevedel zabezpečiť dobrého právnika, lebo on nemá peňazí nazvyš.
Katarína Cibulková (SDKÚ-DS):
-- Netvrdím, že som tam denne, ale snažím sa byť tam čo najčastejšie. Nájdem si čas, keď nemám zasadnutie výboru alebo pléna v parlamente, prípadne inú prácu. Moja asistentka je k dispozícii vždy a zabezpečuje mi stretnutia a kontakty s ľuďmi. Riešime problémy samosprávy, ale aj regionálnu problematiku Piešťan či celého Trenčianskeho kraja.
Tibor Glenda (Smer-SD):
-- Som v kancelárii jedenkrát do týždňa. Môj pracovník mi robí poradovník ľudí, s ktorými si potom dohodnem termín. Snažím sa pomôcť, poradiť. Väčšinou však ide o veci týkajúce sa politiky Smeru. Ľudia sa na mňa obracajú s tým, či mienime dodržať to, o čom hovoríme, prípadne, čo máme v programovom vyhlásení. Mávam skôr pozitívne reakcie na náš program.
Rudolf Bauer (KDH):
-- Mám v regiónoch niekoľko kancelárií. Najčastejšie som v Košiciach, kde mám niekoľko stránok týždenne. V Trebišove či Michalovciach zvyknem byť raz za mesiac. Ľudia prichádzajú s právnymi problémami alebo otázkami, ako čerpať peniaze z eurofondov, so starostami a primátormi riešime problémy legislatívy.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. júl 2024 02:22