Nájdu sa však aj potraviny, ktoré podľa iDNES vďaka obsahu určitých chemických látok môžu byť súčasťou úspešnej prevencie.
Stredomorská pochúťka je bohatým zdrojom silymarínu - antioxidantu, ktorý sa nachádza aj v pestreci mariánskom, bylinke, ktorá je známa hlavne svojimi detoxikačnými účinkami. Silymarín a hlavne jeho hlavná účinná zložka silibinín by podľa niektorých vedcov mohol zabrániť rakovine kože aj ďalším druhom rakoviny. Podrobne sa im zaoberala napríklad indická štúdia, ktorá preukázala, že silibinín môže zabrániť prerastaniu buniek vrátane rakovinových buniek.Pixabay
StoryEditor
Úspešná prevencia rakoviny. Tieto potraviny sú najdôležitejšie
Je to tenký ľad, na ktorý sa vedci neradi púšťajú. Žiadne jedlo samozrejme nedokáže úplne zabrániť rakovine a už vôbec nie všetkým typom, a žiadne samo o sebe chorobu nelieči.