StoryEditor

Šesť vecí, ktoré najviac prekážajú Slovákom (hodnotenie zákazníkov)

05.04.2015, 14:03
Autor:
zubzub
Čo najviac prekáža Slovákom na obsluhe prezradilo viac ako 4 tisíc zákazníkov pomocou hodnotiaceho systému Staffino. Pozrite si výsledky.

Zo všetkých viac ako 8800 hodnotení tvoria negatívne komentáre iba necelých 10 percent. Dá sa teda povedať, že prevádzkar reštaurácie, hotela, obchodu alebo inej prevádzky dostane desať poďakovaní a z toho iba jednu pripomienku. Viac ako produkty, úroveň či atmosféra prevádzky zákazníkov však nahnevalo dlhé čakanie na obsluhu či neprofesionálny prístup.

6. Nekompetentný personál

Z údajov systému Staffino vyplýva, že napriek nie vždy dokonalému servisu sa málokedy Slovákom stalo, že im obsluha poplietla objednávku. Len 1 % pripomienok bolo totiž o tom, že zákazníkom nepriniesli to, čo si z ponuky vybrali.

Hodnotenie kliniky, zákazníčka Kristína, Bratislava
„Som nespokojná s fungovaním kliniky už dlhšiu dobu. Nerozumiem, ako je možné, že na
súkromnej klinike sa stane, že som urgent a volám, že potrebujem urgentne termín a oni mi
ponúknu jeden až o týždeň.“

Hodnotenie dopravnej služby, zákazník Peter, Nitra
„Objednám si taxík a pošlú mi ho na iné miesto? To už prečo?“

5. Odmeraný personál

Ľudí zaujímalo, prečo sa personál aspoň občas neusmieva, ako keby ich práca s ľuďmi vôbec nenapĺňala. Príjemné vystupovanie chýbalo zákazníkom v 2 percentách hodnotení.

Hodnotenie kaviarne, zákazníčka Anikó, Bratislava
„Chápem, že každý môže mať zlý deň, ale pozdraviť zákazníka pri príchode a odchode a mať
úsmev na tvári je základ a samozrejme nehučať po klientovi.“

Hodnotenie hotela, zákazník Peter, Liptovský Mikuláš
„Bez úsmevu, nechuť do práce, zákazník = OTRAVA !!!“

4. Nedostatočná kvalita produktov

Slabý výber, zmenená ponuka produktov a ich zlá kvalita sa týkali 11 percent hodnotení. Obzvlášť v reštauráciách sa zákazníci
sťažovali na studené jedlo či nevábne servírované porcie. Ľudia svoje výčitky adresovali dokonca kuchárom alebo personálu, ktorý pripravoval jedlo. Manažéri sa v odpovediach zákazníkom snažili zlý dojem napraviť aj tak, že im za to ponúkli náhradu.

Hodnotenie obchodu, zákazník Viktor, Bratislava
„Uvedomujete si, že predajom plesnivého ovocia a zeleniny ohrozujete zdravie vašich
zákazníkov? Paradajky už u vás nekupujem, pravidelne sú plesnivé. Paprika, reďkovka aj
kapusta. Včerajší nákup citrónov ma len upevnil v rozhodnutí konať.“

Hodnotenie reštaurácie, zákazníčka Magda, Poprad
„Mrzutá obsluha, studené jedlo...“

3. Nedostatky na prevádzke a vybavení

Ani čistota interiéru, otváracie hodiny, toalety či problémy pri platbe kartou sa nezaobišli bez pripomienok ľudí. Až 24 percent zákazníkov adresovalo svoje komentáre priamo na prevádzku a manažéri si mohli prečítať, čo ľuďom u nich najviac prekáža. Väčšinu pripomienok, návrhov a sťažností sa podarilo aj vyriešiť. Boli to najmä poruchy na toaletách, zima v prevádzke, nedodržané otváracie hodiny, nepripravený personál, chyby v produktových materiáloch, hlučná hudba a ďalšie prevádzkové problémy.

Hodnotenie autobusovej stanice, zákazník Tomáš, Ružomberok:
„Hlavne, že majú novú budovu a ľudia nemajú na čom sedieť. A keď už stoja, tak by mohli
aspoň preskliť celu autobusovú stanicu. Zima a dážď sú super, keď čakáte dve hodiny :(
A informačné digitálne tabule majú už aj v tej najhoršej dedine za hranicami.“

Hodnotenie baru, zákazníčka Michaela, Bratislava
„Hlasitosť hudby je neznesiteľná!“

2. Arogantný personál

Na arogantný prístup zamestnancov rozličných typov prevádzok smerovali zákazníci 28 percent sťažností. Personál často nechcel pomôcť zákazníkom, neochotne reagoval na ich požiadavky či dokonca drzo a neprimerane útočili na hostí.

Hodnotenie obchodu, zákazník Peter, Trnava:
„Najhorší kolektív personálu! Arogantní predavači všetci do jedného. Keď ich nebaví robota,
nech ju nerobia. P.S.: Výnimkou je jeden mladý chalan.“

Hodnotenie obchodu, zákazník Dominik, Nitra:
„Namiesto slušného napomenutia SBS nadáva a kričí po zákazníkoch, aby si vzali vrecko, keď
naberajú pečivo.“

1. Nevšímavý a pomalý personál

Z celkového počtu sťažností sa až 34% týkalo nevšímavého a pomalého personálu. Často sa totiž stáva, že keď si chcú zákazníci napríklad niečo vybaviť v banke, nakúpiť potraviny v supermarkete alebo si objednajú jedlo v reštaurácii, musia zbytočne dlho čakať. A pritom problémom zvyčajne nie je nedostatok personálu. Zamestnanci rôznych prevádzok zákazníkov buď odignorujú alebo sa im jednoducho nechce čakajúcim ľuďom venovať.

Hodnotenie banky, zákazník Martin, Košice:
„Nechajú človeka 15 minút čakať, evidentne mali dve pracovníčky banky čas a tvárili sa, že
pracujú. Nakoniec oznámia, že majú na pobočke iné podmienky ako v nákupných centrách.
Otras!“

Hodnotenie reštaurácie, zákazník Jozef, Bratislava:
„Prevádzka bola takmer prázdna a čakali sme na jedlo hodinu :(“

Zdroj: hodnotiaci systém Staffino

01 - Modified: 2007-05-02 13:19:00 - Feat.: 0 - Title: Pre 179 študentov sa dnes začali náhradné maturity
01 - Modified: 2024-11-19 08:43:58 - Feat.: - Title: Európske historické hotely získali významné ocenenie, bodovali aj tie zo Slovenska 02 - Modified: 2024-11-18 13:30:16 - Feat.: - Title: Putin nariadil vláde predĺžiť nulovú sadzbu pre hotely do konca roka 2030 03 - Modified: 2024-11-14 23:00:00 - Feat.: - Title: Za jedlo z reštaurácie si priplatíte už čoskoro. Tentoraz na ceny tlačia výpadky kľúčovej suroviny 04 - Modified: 2024-11-11 12:06:58 - Feat.: - Title: Existujú aj skvelí lídri. No vo verejnom sektore vidno skôr amaterizmus a diletantstvo (rozhovor) 05 - Modified: 2024-10-31 11:06:13 - Feat.: - Title: Domáce obchodné siete neevidujú žiadne citeľné výpadky vajec na pultoch, informuje Zväz obchodu
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
22. november 2024 08:45