StoryEditor

Firmy zaujímajú výhody. V kurze sú „2v1“ kandidáti

06.09.2013, 15:00
Rozmýšľate nad rekvalifikáciou? Vynikajúci nápad. Okrem nových zručností sa dostanete k zaujímavým kontaktom a rozšírite svoj profesionálny záber.

Je jedno či plánujete zmeniť profesijnú oblasť, či ste prišli po 15 rokoch o prácu alebo ste po materskej dovolenke a snažíte sa znova zaradiť do pracovného víru. Ak chcete zvýšiť svoju cenu na pracovnom trhu musíte rozšíriť pracovný záber.

Rozmyslite si, v čom ste dobrý
Ak rozmýšľate nad zmenou, ideálny čas na ňu je práve teraz. Všímajte si, čo vás baví, na čom sa vám pracuje ľahšie a čo vám v živote prináša radosť. Ak ste to našli, je čas „zmapovať si“ terén.
 
Pracujte s časom
Najcennejšou vecou, ktorú máte je váš čas. Vy si učujete, ako s ním naložíte. Na začiatku si dobre preskúmajte, aké zručnosti budete v novej práci potrebovať, čo všetko by obnášala vybraná pozícia a ako dlho potrvá, kým budete pripravený pracovať.  
  
Nájdite si mentora
Ak ste sa dlhé roky pohybovali iba v jednej oblasti, je pochopiteľné, že aj väčšina vašich kontaktov sa sústredí v rovnakom prostredí. No treba získať nové. Jednoducho požiadajte o informačné stretnutie so zástupcami spoločností, ktoré spĺňajú všetky predpoklady pre naplnenie kariérnych cieľov. Lepšie pochopíte nové pracovné prostredie a vzďahy, rozšírite si sieť kontaktov a možno aj získate mentora, ktorý vás bezbolestne do novej oblasti uvedie.  

Osvojte si nové zručnosti
Aj keď sa nová práca môže na prvý pohľad kompletne líšiť od tej predchádzajúcej, je veľká šanca, že nájdete prienik. Poriadne „rozpitvajte“ doterajšie pracovné skúsenosti a vypíšte si všetky zručnosti, ktoré sa budú hodiť aj v novom zamestnaní. A nezabudnite ich v prepracovanom životopise vyzdvihnúť. V prípade, že stále cítite nedostatky, poobzerajte sa vhodných kurzoch a školeniach.
 
Prispôsobte sa prostrediu
So začiatkami v novej oblasti sa spája nové pracovné zaradenie. Spravidla nižšie, ako v predošlej práci. A novej pozícii sa samozrejme prispôsobuje aj finančné ohodnotenie. pamätajte si však, že ide iba jeden z povinných medzníkov, cez ktorý keď sa prenesiete, stanete sa profesionálom. 

Zdroj: Mashable.com

01 - Modified: 2005-06-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Cestovanie do zahraničia -- ochrana pred infekciami
01 - Modified: 2024-10-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Sizyfovská snaha o dokonalosť: Motivačná literatúra sa mýli v tom, že dokážete všetko, odkazuje odborník 02 - Modified: 2024-09-28 07:30:00 - Feat.: - Title: Do práce pohodlne a trendy: V týchto outfitoch upútate nejeden pohľad aj bez vyzývavých kúskov 03 - Modified: 2024-09-23 14:00:00 - Feat.: - Title: Aké typy vyhorenia poznáme a koho sa dotýkaju? Nielen o tom sme sa rozprávali so psychologičkou Denisou Debreckou 04 - Modified: 2024-09-19 13:17:53 - Feat.: - Title: KDH navrhuje odmeňovať zamestnancov za jazdenie do práce na bicykli 05 - Modified: 2024-09-10 08:23:43 - Feat.: - Title: Na dôchodok treba myslieť už pri prvom zamestnaní. Dôležitý je návyk, tvrdí analytik
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
06. október 2024 16:00