StoryEditor

Ako motivovať samých seba. Tu je pár trikov

02.06.2013, 21:39
Autor:
tktk
Začínate mať vo firme pocit "vyhoretia"? Skúste sa na seba pozrieť inak a možno nájdete spôsoby, ako z toho von.

Chuť ráno vstať, obliecť sa a ísť do práce. Čo je to, čo nás k tomuto vie nakopnúť? Pokiaľ začínate o sebe pochybovať a neviete na to prísť, tu je pár spôsobov.

1. Buďte chvíľu niekto iný 
Viete, koľko nových informácií sa dozviete, ak budete aspoň pár dní sedieť za cudzím stolom? Na jednej strane nájdete nové spôsoby, ako veci riešiť či zlepšiť, na druhej ukážete ostatným, že viete robiť aj iné veci.

2. Obedujte s kolegami
Obedy sú skvelé na spoznávanie druhých. Ľudia sa učia celý život, každý z nás má nejaké iné skúsenosti, o ktorých sa buď vy dozviete, alebo tými svojimi niekoho niečo naučíte. Niektorí môžu dokonca zistiť, že aj vy ste len človek.

3. Zmeňte tím
Noví ľudia prinášajú do firmy nový vietor. Práve oni musia z vás cítiť radosť z práce. Je potom väčšia šancu, že ju budú cítiť aj oni.

4. Prestaňte robiť dusno
Snažte sa nájsť nové a lepšie spôsoby, ako prispieť k lepšej atmosfére v práci a problémy riešte jednoduchšie. Ocenia to všetci. Aj vy.

5. Buďte detektív
Sledujte čo robia ostatní. Konkurenčný boj motivuje, na to nezabúdajte. Popritom sa nezabudnite pýtať zákazníkov, čo vlastne chcú.

6. Zamyslite sa nad sebou
Prečo ste vlastne začali podnikať? Je toto, čo naozaj chcete robiť? Opýtajte sa to samých seba a vynúťte si úprimnú odpoveď. Myslite na to, že všetkým začínate iba od seba.

Zdroj: inc.com

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
03. október 2024 02:57