StoryEditor

Tipy-aukcie, novinky, zaujímavosti

08.10.2013, 00:00

Nábytok pre pánov

Funkčný trezor na hodinky s interiérom auta

Renomované značky BUBEN & ZORWEG a Aston Martin sa spojili, aby vytvorili ďalší štýlový kúsok pre zberateľov hodiniek. Ide o doplnok do domácnosti a podľa jeho funkcií len ťažko určiť, čo je jeho prvoradou funkciou. Na jednej strane plní úlohu trezoru či šperkovnice pre pánske módne doplnky, a teda aj náramkové hodiny, na druhej strane je v nábytku zapracovaná technológia, ktorá udrží náramkové hodiny vždy v chode. Limitovaná edícia Object of Time, ako tento kúsok firma pomenovala, je oslavou britského štýlu, elegancie a automobilu One-77, podľa ktorého bol vyrobený aj počet kusov limitovanej edície. Na svete je iba 77„trezorov“, ktoré dokonale kopírujú dizajn automobilu. Odporúčaná predajná cena za funkčný „trezor“ je 198-tisíc eur.

Najdrahší komiks

Najcennejším superhrdinom je Flash Gordon

Komiksy sú súčasťou dospievania a revoltou nejednej generácie. Tento umelecký štýl znázorňuje príbehy superhrdinov, zobrazené v animovaných situačných boxoch, doplnené o krátke, úderné dialógy zapísané v povestných „bublinách“. Mnohé z týchto príbehov sa stali predlohou svetoznámych kasových trhákov a zároveň aj zberateľskými kúskami s astronomickou hodnotou. Tie najcennejšie, vydané ešte v neskorých tridsiatych rokoch, sú najčastejšie o zrode a prvých dobrodružstvách superhrdinov a demonštrujú umelecký vývoj ich autorov. Patria k nim napríklad Superman, Batman či Spiderman. No podľa posledných diskusií sa ukázalo, že najhodnotnejším je komiks o Flash Gordonovi. Hodnota tohto komiksu sa pohybuje na úrovni piatich miliónov dolárov.

Kniha ekonómie

Bohatstvo národov za 60-tisíc

Vzácne prvé vydanie knihy „Pojednanie o podstate a pôvode bohatstva národov“, od Adama Smitha známa aj pod skráteným názvom „Bohatstvo národov“ sa predala na aukcii za takmer 60-tisíc eur.

Adam Smith je známy ako „otec modernej ekonómie“, a táto kniha je vo veľkej úcte ekonómov po celom svete. Ako prvý v nej, ešte v roku 1776, totiž popísal princípy ekonómie, zasadzujúc sa za slobodný trh a obchod a minimálnu vládu. Kniha je základnou učebnicou pre každého študenta ekonómie.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
06. október 2024 14:08