StoryEditor

Krátke správy

20.05.2003, 00:00

Nové Predstavenstvo Slovnaftu zvolené na riadnom valnom zhromaždení: Slavomír Hatina, Zoltán Áldott, Vratko Kaššovic, László Geszti, Ferenc Dénes, Zalán Bács, Heimo Tomann a Ferenc Horváth. Dozorná rada: Dr. Ilona Bánhegyi, Béla Váradi, Oszkár Világiy a Zoltán Jancsurak. (hn/do)
Ministerstvo financií SR (MF) odmieta tvrdenie predsedu strany Smer Roberta Fica, podľa ktorého MF novelou zákona o zmluvnom poistení oslobodzuje súkromné poisťovne od povinnosti zaplatiť 460 mil. Sk. Tieto prostriedky majú poisťovne v súlade so zákonom odviesť na účet MF SR a majú sa použiť na technické vybavenie Hasičského a záchranného zboru a rýchlej zdravotníckej pomoci. (SITA)
GE Capital Bank v sobotu začala výplaty klientov skrachovanej českej Union banky. V prvom ddi výplat si pre peniaze prišlo na pobočky GE Capital Bank takmer 7 700 klientov skrachovanej banky. Banka im podľa jej hovorcu Jana Hainza vyplatila spolu 750 miliónov Kč. Na sobotu pritom banka pozvala takmer 25 000 klientov. "Klienti nevyužili mimoriadne otvorenie obchodných miest," uviedol manažér výplat Evžen Ollari. Na výplaty spolu čaká asi 109 000 občanov a niekoľko tisíc firiem. Banka by im mala spolu vyplatiť takmer 12,5 miliardy Kč. (TASR)

V Kontinuite -- Slovenskej životnej poisťovni, by mal jej doterajší dvojtretinový vlastník rakúsky Wiener Städtische ďalším odkúpením akcií zvýšiť svoju účasť až na 80 %. Podiel jej predchádzajúceho vlastníka investičnej spoločnosti 1. garantovaná sa tak má dostať len na 20 %. S posilňovaním účasti rakúskeho Wiener Städtische na podnikaní Kontinuity súvisia aj nedávne prevody majetkových podielov v iných dcérskych spoločnostiach 1. garantovanej, v ktorých určité podiely vlastnila aj táto poisťovacia spoločnosť. Z majetkového portfólia Kontinuity bolo totiž na 1. garantovanú prevedených 25,18 % akcií spoločnosti SKI Jasná. Podiel investičnej skupiny na podnikaní SKI Jasná sa tak dostal už na 83 %. (TASR)

V tendri o pohľadávky Českej konsolidačnej agentúry (ČKA) v sume 62,5 miliardy Kč je okrem finančnej spoločnosti J & T zo slovenských firiem aj Istrokapitál. Finančná spoločnosť, ktorá v SR spolupracuje s J & T na viacerých projektoch, podala ponuku v Česku prostredníctvom firmy Blaydon Trading LLC. "Potvrdzujeme, že spoločnosť Blaydon Trading, so sídlom v USA, právnická osoba založená podľa platných zákonov USA -- zákonníka District of Columbia, je ovládaná spoločnosťou Istrokapitál," konštatoval pre TASR podpredseda Predstavenstva Istrokapitálu Milan Mintál. (TASR)

Zahraničná pobočka Československej obchodnej banky (ČSOB) v SR uvádza v týchto dňoch na trh prvý zahraničný dlhopisový podielový fond v slovenských korunách na Slovensku pod názvom Slovakrenta. Okrem tohto fondu ponúka svojim klientom aj ďalších 16 dlhopisových fondov zo skupiny KBC Renta v rôznych menách. Slovakrenta investuje do nástrojov finančného trhu s pevným výnosom a relatívne nízkym stupňom finančného rizika, predovšetkým do štátnych cenných papierov a eurobondov silných korporátnych subjektov. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
08. júl 2024 08:23