StoryEditor

Rast trhu BI

14.05.2003, 00:00

Podľa výsledkov výskumu spoločnosti META Group trh riešení business intelligence (BI) nie je ani zďaleka presýtený a bude vykazovať rast aj počas roku 2003. Správa META Group radí spoločnosť SAS do kategórie lídrov. Podľa tejto správy majú všetci uvedení lídri "široký rad produktov a sú dostatočne finančne stabilní, aby udržali náklady na výskum a vývoj na vysokej úrovni".
SAS je stále uznávaný a oceňovaný poprednými analytikmi ako dlhodobý líder na trhu riešení business intelligence. Z 19 uvedených dodávateľov riešení pre BI boli v tzv. kategórii lídrov uvedené len štyri spoločnosti, vrátane SAS-u. V správe sú dodávatelia zaradení do kategórií na základe rôznych kritérií, ako napr.: vízia/stratégia, partneri, renomé, geografické pokrytie, priemyselné zameranie, technológie, služby, realizácia a financie a iné. SAS sa v každej z kategórií umiestnil na poprednom mieste.
David Folger, viceprezident spoločnosti META Group pre oblasť business intelligence hovorí: "Spoločnosti budú i naďalej investovať do technológií business intelligence pre zlepšenie podpory rozhodovania. Zvýšené tempo a komplexnosť podnikania bude podnecovať predaj riešení BI. Firemní užívatelia budú dávať impulzy na nákup čo najkvalitnejších IT riešení od popredných softvérových spoločností."
"Keďže sa trh s riešeniami business intelligence posúva k väčšej konsolidácii, užívatelia požadujú produkty, ktoré vedia využiť v súčasných projektoch, ale zároveň naplnia aj ich budúce potreby," hovorí Jim Davis, marketingový riaditeľ a viceprezident spoločnosti SAS. "SAS má výbornú pozíciu na pokračovanie v pozícii lídra oblasti business intelligence nielen pre rozšírenú škálovateľnosť riešení, ale aj pre ich ľahké používanie, riadenie a spoluprácu s partnermi. Tieto silné stránky nám umožňujú poskytovať najkomplexnejšiu business intelligence platformu pre všetky priemyselné odvetvia."

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. október 2024 13:12