StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

06.09.2007, 00:00

Viete, kto to povedal?
"Žobrák je človek, ktorý sa spoliehal na pomoc priateľov."

Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol americký satirik, kritik, básnik, aforista, spisovateľ a novinár, ktorý žil v rokoch 1845 -- 1914. Študoval na vojenskom ústave v Kentucky, počas občianskej vojny sa vypracoval na dôstojníka. Po vojne sa usadil v San Franciscu, kde pracoval ako redaktor a kritik. V rokoch 1872 -- 1876 žil v Anglicku, kde k svojmu pochmúrnemu humoru pridal eleganciu. Takmer dvadsať rokov mal vlastný novinový stĺpček, ktorý bol veľmi uznávaný. V roku 1896 sa presťahoval do Washingtonu. Súčasníci ho považovali za majstra "čistej" angličtiny. Známy je The Devil's Dictionary (Diablov slovník), pôvodne novinový seriál na pokračovanie.

Ak viete, kto povedal tieto slová, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou, označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 12. septembra, teda o týždeň. Meno výhercu uverejníme v rubrike Vzdelávanie.

O čo dnes hráme:
KNIHA -- Ježišova dynastia

Táto kniha prináša odvážny nový výklad Ježišovho života a prvopočiatkov kresťanstva. Je to vzrušujúce a kontroverzné čítanie. Podľa tejto knihy bol Ježiš prvorodeným synom kráľa Dávida a bol vyhlásený za kráľa Židov, za čo ho Rimania dali popraviť. Autor príbehu James. D. Tabor vyše tridsať rokov študoval kresťanské dokumenty a zúčastnil sa na archeologických vykopávkach v Izraeli. Jeho kniha ponúka alternatívnu verziu prvopočiatkov kresťanstva.
Vyšlo vo vydavateľstve IKAR v roku 2007.

Výhercovia:
Knihy vyhrávajú Oľga Mičková z Hlohovca a Katarína Bujňáková z Popradu

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. október 2024 11:22